Нескопосаните заповеди в МВР отдавна са част от полицейския фолклор,

...
Нескопосаните заповеди в МВР отдавна са част от полицейския фолклор,
Коментари Харесай

Абсурдна заповед в пловдивската полиция: Ходиш на работа с личната си кола, плащат ти билета за автобус

Нескопосаните заповеди в Министерство на вътрешните работи от дълго време са част от полицейския фолклор, само че от време на време те слагат чиновниците в обстановка, която може да бъде избрана като неуместна. Полицай, поискал анонимност, ни изпрати заповедтта, с която негов сътрудник предходната година е бил командирован от Пловдив в Асеновград. 
Прочетете още
При деликатен прочет на документа излиза наяве, че въпросният служител на реда е длъжен в границите на 1 месец да работи на 20 километра от града, в който живее. За да стигне до новото си работно място той би трябвало да пътува наложително с персоналния си автомобил /друга алтернатива като превоз няма/, а също така пътните, които ще му бъдат изплатени са равностойността на билета от публичния извънградски превоз. 

Т. е служителят на реда не може да пътува с рейс до работното си място, само че пък Министерство на вътрешните работи му осребрява единствено равностойността на билета. Ако прецизно съблюдава заповедтта, той не може да пътува и с различен автомобил, който не е негова благосъстоятелност. А по какъв начин против фискални бонове от бензиностанция може да бъде осчетоводен разход за гориво, а в това време против тях  да се заплати цената на автобусен билет е въпрос,  на който може да отговори единствено някой специалист -счетоводител. 

 А след това - за какво имало вицове за служители на реда!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР