Нещо като актуализиран вариант на Велика Сърбия ще се появи

...
Нещо като актуализиран вариант на Велика Сърбия ще се появи
Коментари Харесай

Медии: До 5 години всички сърби ще са в една държава

Нещо като обновен вид на Велика Сърбия ще се появи на картата до няколко години, излиза наяве от изявления в локални медии. Русия скоро ще даде корав и явен отговор на провокациите на Запада, а до края на 2022 година сърбите ще живеят в една страна, стига държавното управление в Белград да желае това, написа сръбското електронно издание Srbija Danas, като се базира на обява в Srpski Telegraf и на дипломатически източници. Според тях съветският президент Владимир Путин е предложил на президентите на Сърбия, Александър Вучич, и на президента на самостоятелната Република Сръбска в Босна и Херцеговина Милорад Додик, да не се поддават на натиска на Запада и да работят за обединяването на сърбите в една страна, защото правото на самоопределяне не може да бъде отказано на сръбския народ, откакто беше разрешено на албанците в Косово, съобщи "Фокус ".

Srbija Danas написа, че президентът Путин единствен предлага най-хубавото решение за всички сърби и за тяхното право на самоопределяне. Като и цитира мнението на Сергей Железняк, върховен представител на партия " Единна Русия ", който счита, че " Сърбия е стратегически сътрудник на Русия и тя крачка по крачка би трябвало да укрепва своя суверенитет, своята страна и политическа система ". Според съветския анализатор Владимир Зотов " натискът на Запада над Сърбия цели да ограничи връзките с Русия и да не се допусне приемането на статут на съветската филантропична задача в Ниш. Но това би трябвало единствено да стимулира сърбите, защото само Русия поддържа решаването на сръбския народен въпрос, в случай че държавното управление в Белград желае това ".

Сръбският коментатор Драгомир Ангелкович на своя ред счита, че " за американците и англичаните най-удобен е " замръзналият спор ", защото при по-силен напън Сърбия може коренно да се обърне за поддръжка към Русия ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР