Нещата ще излязат наяве, няма измама, ще обжалвам присъдата. Това

...
Нещата ще излязат наяве, няма измама, ще обжалвам присъдата. Това
Коментари Харесай

Тежки времена настанаха за семейството на Борис Дали

Нещата ще излязат нескрито, няма машинация, ще апелирам присъдата. Това разгласи бащата на фолкпевеца от Бобов дол Борис Дали – Орлин Делибалтов, който получи преди дни условна присъда от три години отнемане от независимост с 5-годишен изпитателен период за документна машинация по член 212, алинея 1 от Наказателен кодекс.

При пенсионирането си читалищният деятел Делибалтов е показал документ УПИ 5, с който удостоверява, че е работил като под земята служащ в „ Мини Бобов дол”, само че след инспекция е открито, че той е неистинен.

Орлин Делибалтов е получавал по-висока пенсия от действителната в продължение на 5 година, от март 2012 година до март 2017 година той е ощетил Национален осигурителен институт с 16 207 лева

“Не пишете нищо, аз съм почитан човек в града. Не раздухвайте нещата, да схванат всички в Бобов дол. Нещата ще излязат нескрито. Няма машинация. Така се показват нещата.

Под един и същи номер са заведени три разнообразни УПИ-та. Бях оневинен от Административен съд – Кюстендил. Ще апелирам наложеното ми наказание”, безапелационен бе Орлин Делибалтов пред "Струма ".



По времето на соца, а и след демократичните промени доста хора бяха на заплата в мините в Бобов дол, само че в никакъв случай не са хващали миньорска лампа или кирка.

Спортисти, служители в мината, хора отвън минното произвеждане се водеха на работа като подземни служащи, с цел да се пенсионират на по-високи ставки, само че са получавали заплата, без действително да работят. Това е социална загадка в Бобов дол.

Самият Делибалтов е деен в културния живот на Бобов дол. Ръководеното от него читалище печели награди със съставите в цяла България. Последната му персонална премия е от „ Пирин фолк”, връчена му от кмета на Сандански.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР