Нещата са прибързани, недообмислени, има чудесни юристи, правете консултации, кръгли

...
Нещата са прибързани, недообмислени, има чудесни юристи, правете консултации, кръгли
Коментари Харесай

Проф. Огнян Герджиков: Ако ограничим още правомощията на президента, ще го гледаме само на картина

„ Нещата са прибързани, недообмислени, има чудесни адвокати, правете съвещания, кръгли маси, с цел да се случат в действителност промени “. Така някогашният ръководител на Народното събрание и някогашен длъжностен кабинет проф. Огнян Герджиков разяснява в ефира на Euronews Bulgaria промяната в Конституцията, която ръководещото болшинство стартира в Народното събрание.

Според юриста „ методът, по който се прави тази промяна е припрян, блуждаене от една посока в друга, няма професионален метод към главните проблеми “, свързани със правосъдната система и метода на държавното устройство.

„ Защо да се трансформира националният ни празник?! Това ли е най-голямата грижа в България “, попита проф. Герджиков. А по отношение на концепцията за ограничение на пълномощията на президента за назначението на служебно държавно управление, той разяснява - „ има ли неуспех със служебните държавни управления? Толкова ли е ужасно президентът да ги назначавали, та нали ние сме го избирали? Да не е някакъв зложелател? В съпоставяне с други европейски президенти, нашият не е претрупан с пълномощия, като ограничим и тези пълномощия, на картинка единствено да си го гледаме, ли? “.

Относно локалните избори, които ще се проведат в неделя, проф. Герджиков разяснява, че „ в Конституцията е писано, че е право да гласуваме, а в Изборния кодекс се пробва да ни го вмени като обвързване. Едни смешни неща. “

Той сподели още, че сега работи върху съставянето на юридически речник, който би трябвало да бъде подготвен идната година.

Вижте още във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР