Нещата са коренно различни от началото на епидемията. Нямаме отказ

...
Нещата са коренно различни от началото на епидемията. Нямаме отказ
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Баровете и стадионите трябва да останат затворени

 " Нещата са радикално разнообразни от началото на епидемията. Нямаме отвод от приемане на заболели ". Това съобщи в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия доцент Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор.

" Търсят се доброволци за старческите домове, както и за всички РЗИ в страната, само че след първата вълна на съпричастност, в този момент искащи няма ", добави доцент Кунчев. По думите му, казусът сега е, че Коронавирус е доста неравномерно разпределен.

Системата като цяло ще се оправи, само че това не прави работа за тези, които имат максимален напън сега. Никой няма да остане на улицата, в случай че би трябвало ще оборудваме една болница единствено за Коронавирус.

Все още имаме аварийни кревати, само че там където сега е най-тежка обстановката, би трябвало да търсим благоприятни условия, добави доцент Кунчев.

По думите му, няма прогноза за това какъв брой тежки месеци ни предстоят.

Никой не може да каже, в случай че кажа нещо такова, ще излъжа. Няма такава прогноза, самата СЗО признава, че не би трябвало да се вършат прогнози, тъй като няма научна база.

Доц. Кунчев разяснява и въпроса дали би трябвало да има специфични хотели за карантина на инфектирани туристи по Черноморието.

Аз персонално имам подозрение, че ще имаме потребност от такива хотели. Факт е обаче, че чартърните полети понижиха с 80-90% и в случай че туристите са позитивни, организираме трансфер от страната, от която са. В България подобен случай към момента не е имало, само че съвсем всеки ден организираме туристи от Гърция към Дунав мост за Румъния.

Според здравния контрольор е обикновено да са реципрочни ограниченията у нас, по отношение на тези, които Гърция постанова към български жители, само че локалните управляващи имат право да вземат решения, каквито одобряват за верни от тяхна позиция.

В момента на Балканите вълната утихна, има едно плато. Започна повишение в Западна Европа. Мерките не се съблюдават и това докара до по-мощно повишение.

" Като епидемиолог ще ви кажа, че аудитория по стадионите не би трябвало да има, както и отворени нощни заведения и разнообразни фестивали ", безапелационен е доцент Кунчев.

По думите му, в случай че няма трагично утежняване на обстановката, учениците би трябвало да тръгнат на учебно заведение по естествения метод.

Доц. Кунчев разяснява и разпространяването на болестта в старешки домове у нас, които се трансфораха в огнища.

В най-тежките домове - за възрастни, за хора с увреждания, процентът на личния състав е 50-60. От 200 домуващи, работят 100, няма по какъв начин да извършите една плътна преграда при разпространяване на болест по въздушно-капков път, изясни епидемиологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР