Нещастно завърши за Григор Димитров Откритото първенство на САЩ по

...
Нещастно завърши за Григор Димитров Откритото първенство на САЩ по
Коментари Харесай

Григор напусна контузен US Open, счупи ракетата си

Нещастно приключи за Григор Димитров Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис още във втория кръг. 30-годишният българин се отхвърли поради травма в мача с Алексей Попирин при 6:7, 6:7, 0:4. Григор получи контузия във втория сет, само че откакто мачът бе пресечен за повече от половин час, се очакваше да се възвърне. За страдание това не се получи и при 0:4 в третия сет, Димитров се отхвърли против 73-ия в света. В началото на третия сет, раздразнителен от травмата и някои неточности, той счупи ракетата си, удряйки я в земята от гняв.

ПЪРВИ СЕТ

Григор сервираше в първия сет и го завоюва безпроблемно - 40-0. Попирин обаче също не сгреши при своя сервис и въпреки че Димитров го затрудни, изравни.Сбъркан форхенд принуди Григор да се оправя със обстановка 30-30, само че невърнат сервис по правата в полето за преимущество и непредизвикана неточност на Попирин докара до 2:1.

Макар и от трети опит, Григор стигна до пробив в идващия гейм. Първата опция бе отразена от австралиеца с добър форхенд-уинър, вторият брейк-бол не бе употребен поради неточност от бекхенд. Грешка на Попирин обаче въпреки всичко донесе пробива - 3:1. Следващият сервис-гейм на Димитров потегли като по ноти до 40-0, само че две следващи точки за Попирин сложиха българския тенисист напрегнат. Последва двойна неточност на Гришо, само че идващите два начални удара бяха от най-висока класа - 4:1.

Попирин усили броя на непредизвиканите неточности в идващия гейм, само че отрази точка за пробив и това му върна увереността. С два следващи отлични сервиса резултатът е понижен - 4:2. Австралиецът върна пробива в идващия гейм, откакто Григор пропусна на два пъти да затвори подаването си, а преди този момент отрази два брейк-бола. Нов преувеличен бекхенд обезпечи още един късмет за австралиеца и той се възползва с няколко следващи прекалено рисковани форхенда - 4:3. Попорин небрежно затвърди пробива си за 4:4, откакто не беше усложнен от българския тенисист.

Димитров завоюва подаването си, като решаващата точка пристигна след отлично излизане на мрежата - 5:4. Попирин се оправи чудесно със сервирането за оставане в сета и два пъти приключи с волета край мрежата - 5:5.
Григор още веднъж поведе с 6:5 след три невърнати сервиса и форхенд-уинър в неговия актив. Подобна бе и картината на корта при подаването на Попирин и 6:6.
" Дългият " гейм бе изгубен от Димитров, а с това и първия сет. Необяснимо пасивно държание и неточности от форхенд доведоха до преднина за Попирин, а два отлични начални удара осигуриха на австралиеца победа в първия сет - 6:7.

ВТОРИ СЕТ

Мечтано начало за Димитров във втория сет и българинът поведе с пробив - 1:0. След това обаче разреши на противника си да върне пробива, макар че обезврежда две благоприятни условия на Попирин да затвори гейма. Грешка от форхенд обаче докара до 1:1. Попирин завоюва с лекост сервис-гейма си за 1:2, а незабавно по-късно Григор изиска медицински таймаут поради болки в лявото стъпало. Докато физиотерапевта му оказваше помощ, заваля дъжд и мачът бе спрян за неопределен срок. След към половин час двамата се завърнаха на корта и възобновиха срещата.
Паузата явно се е отразила добре на Григор, който с два аса и уверена игра не даде късмет на противника, макар двойната неточност, която направи - 2:2.

Попирин обаче също завоюва безапелационно подаването си за 2:3. Димитров не позволи изненада в идващия гейм, като сподели умеенето си да излиза на мрежата - 3:3. Последва гейм на нула и австралиецът още веднъж поведе - 3:4. Григор обаче сподели отлична игра при своето подаване и изравни - 4:4. В идващия гейм положителните ретури на българина затрудниха австралиеца, само че при 30-30 той вкара в деяние отличен начален и поведе - 4:5. Последва прекъсване на играта, защото още веднъж завяля дъжд, само че този път по-слабо и двамата тенисисти останаха край корта. Гришо даже се включи да оказва помощ в подсушаването на линиите. След 10 минути играта бе възобновена и Димитров бе доста близо да направи пробив в идващия гейм, само че не се възползва от шанса и Попирин взе подаването си за 5:6. Няколко сполучливи сервиса на българина в идващия гейм вкараха и втория сет в тайбрек - 6:6. В него още веднъж Попирин сподели по-здрави нерви, помогнаха му и непредизвикани неточности на Григор - и още веднъж сетът е за 73-ия в света австралиец.

ТРЕТИ СЕТ

Още в първия гейм Григор даде воля на гнева си и счупи ракетата си, удряйки я в земята, а по-късно я подари на фен на трибуните. Гневната му реакция пристигна при 40-30, откакто на собствен сервис Григор скъса кордаж за трети път. Изпускането на нерви докара и до пробив - 0:1. Въпреки поддръжката от трибуните и подвикванята " Хайде, Григор, по-добър си ", Димитров бързо отстъпи в идващите два гейма и резултатът набъбна на 0:3, след което в четвъртия гейм разгласи, че се отхвърля.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР