Несъзнателност, чувство за безнаказаност и безкритично отношение към реалната обстановка.

...
Несъзнателност, чувство за безнаказаност и безкритично отношение към реалната обстановка.
Коментари Харесай

Рисковият шофьор - агресивен и емоционално лабилен

Несъзнателност, възприятие за безотговорност и безрезервно отношение към действителната конюнктура . Това са част от личностните характерности на рисковите водачи на МПС, показани по време на конференция по отношение на работата по план „ Повишаване равнището на пътната сигурност посредством създаване на нови методики за проучване на психическа валидност на водачи на моторни транспортни средства /МПС/ “. Проучването се реализира от екип на Института за проучване на популацията и индивида (ИИНЧ) към Българска академия на науките и представители на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията (МТИТС).
Към рисковите характерности на водачите специалистите подреждат също по този начин експанзията на пътя и прочувствената неустойчивост . Става ясно, че склонността към вдишване на риск е също значим пункт, който излиза на напред във времето. Тя е се отнася най-много за пубертетна възраст и прочувствено незрели хора в по-късна възраст.
Изследователите са открили, че измежду когнитивните характерности на рисковия лидер на МПС се открояват планирането, анализът на личните благоприятни условия и въздействието на афекта върху разнообразни обстановки . На второ място в тази категория пък се нарежда въздействието на психоактивни субстанции върху риска на пътя, вниманието и визуално-пространствените функционалности във връзка с контрола на пътната конюнктура.
Стана ясно, че за задачите на проучването са извършени 35 изявленията, както с водачи на разнообразни транспортни средства, по този начин и с автоинструктори и специалисти по пътна сигурност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР