„Несъмнено въпросът за парите на Европа, след като Великобритания излезе

...
„Несъмнено въпросът за парите на Европа, след като Великобритания излезе
Коментари Харесай

Роден експерт от ЕП обяви какво ще се случи с парите на Европа ВИДЕО

„ Несъмнено въпросът за парите на Европа, откакто Англия излезе от Европейски Съюз, ще дефинира бъдещето на Съюза. Не бих надценявал ролята на Англия дотолкоз, доколкото чистият принос на страната в общия бюджет би възлизал на 70-73 млрд.евро, а тези пари са допустимо компенсируеми с други принадлежности от останалите държави-членки”. Това разяснява Иван Кръстев – специалист в Европейския парламент.

„ Това, което изниква като ново в тази тематика, е обявената от госпожа Фон дер Лайен така наречен „ Зелена сделка”. Това е един извънредно упорит проект, който планува цялостна промяна на европейската стопанска система и то на основни сектори”, сподели още той.

Кръстев е безапелационен, че реализацията на проекта в дълготраен проект би изисквала неимуверно изпитание както от позиция на активизиране на частен, по този начин и на обществен запас.

„ В тази връзка дебатът по многогодишната финансова рамка стартира да придобива нови измерения, защото целите като климатичната индиферентност участваха, само че не в този размер и този приоритет, който в този момент ни се предлага”, уточни Иван Кръстев.

„ Това е въпрос, който визира и нас като държава-членка. Досега не съм чул обаче обща позиция на българското държавното управление по отношение на общия бюджет, който дефинира мястото на Европейски Съюз в капиталовите политики на държавите”, счита той.

„ Ако желаеме да имаме в действителност устойчиви политики на Европа, на нас ни трябват повече средства и то от всички държави-членки”, сподели още Кръстев.

Целия диалог гледайте във видеото:

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР