Несъмнено един от най-търсените аксесоари в разгара на лятото са

...
Несъмнено един от най-търсените аксесоари в разгара на лятото са
Коментари Харесай

Мошеници пробутват менте очила

Несъмнено един от най-търсените аксесоари в разгара на лятото са слънчевите очила. За да сте сигурни, че си осигурявате качествена отбрана от нездравословните UV лъчи, е добре да заложите на одобрени магазини, а не на инцидентни сергии. Проверете и дали стъклата дават отговор на всички нужни стандарти.

 

Преди да тръгнете да купувате слънчеви очила, е добре да сте наясно, че съществуват няколко категории според от пропускливостта на светлината и всяка от тях е подобаваща за друго време и място.

 

Така да вземем за пример очила 3 и 4 категория, са подобаващи за плажа и планината, където слънцето е най-агресивно и светлината е най-силна, а очите са изключително уязвими.

При градски условия можете да заложите на очила 2 или най-много 3 категория, с цел да сте сигурни, че с изключение на, че ще отбраните очите си, ще виждате добре.

 

Медиците предизвестяват, че най-опасно е носенето на тъмни стъкла без отбрана, защото в тези случаи окото се подлъгва, че е предпазено и става още по-уязвимо на нездравословни въздействия. Колкото и необикновено да ви звучи, не всеки път по-евтините очила са без отбрана. В последно време даже очилата на цена от 20 лева имат нужната защита.

 

Съществува обаче един различен по-сериозен проблем – по-тънката плака на стъклата, което изкривява облика и води до увреждане на очите. Затова рекомендацията на експертите е преди да купите слънчеви очила, да погледнете през тях в далечината в права линия, след което да ги разместите под надолнище, с цел да видите дали обликът се изкривява.

При детските очила пък се употребява поликарбонатна пластмаса. Тя е удароустойчива, което е извънредно значимо.

 

Все още обаче съществуват много наивници, които купуват от сергиите фалшификати на известни марки за по 15-20 лева, мислейки си, че са блъснали джакпота. Най-лошото е, че докараните на дизайн очила нямат безусловно никаква UV отбрана. Те освен, че няма да ви свършат никаква работа, а и сигурно ще ви заведат до кабинета на офталмолога.

 

Нешо повече – менте стъклата без UV филтър вършат нездравословните лъчения в пъти по-опасни, даже повече, в сравнение с в случай че въобще не носите очила.

 

След всичко гореспоменато, е време да се запознаете и с категориите слънчеви очила:

Категория 0 – пропускливост на светлината 100-81% – те са подобаващи за носене при облачно и тъмно време.

Категория 1 – пропускливост на светлината 88-44% – могат да се употребяват, когато няма мощно слънце.

Категория 2 – пропускливост на светлината 44-19% – използвайте ги при слънчево време

Категория 3 – пропускливост на светлината 18-9%.

Категория 4 – минимална пропускливост – сред 8 и 3%.

Инфо: Уикенд

Тагове: слънчеви очила избор протекция очи предпазване опасности офталмолози

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР