Неравенството между най-богатите и най-бедните в света се задълбочава, твърди

...
Неравенството между най-богатите и най-бедните в света се задълбочава, твърди
Коментари Харесай

Расте неравенството между бедни и богати в световен мащаб

Неравенството сред най-богатите и най-бедните в света се задълбочава, твърди най-новият отчет на благотворителната организация Оксфам. Според данните в него съвкупното благосъстояние на милиардерите се е нараснало с съвсем трилион през предходната година. За най-бедните загубите са по към 500 милиарда дневно.

10 години след финансовата рецесия, броят на милиардерите съвсем се удвоил, а сред 2017 и 2018 година на всеки два дни се появявал нов милиардер. „ Всеки, който има, на него ще се даде и той ще има в изобилие; а от този, който няма, от него ще се отнеме и това, което има “: думите от Евангелието на Матей имат изцяло модерно измерение.
Уини Бянима - гл. интернационален шеф на „ Оксфам “: През миналата година, имуществото на някои милиардери се нараснало с два и половина милиарда дневно.
Само един % от активите на най-богатия човек на планетата Джеф Безос се равняват на целия бюджет по опазване на здравето на Етиопия - страна с население 105 милиона души.

 "Амазон " стана най-скъпата компания на борсата
При затварянето американската стокова борса в понеделник онлайн колоса "Амазон " означи растеж от 3,4% и доближи облага от 797 милиарда $. Така...
Уини Бянима - гл. интернационален шеф на „ Оксфам “: Нашият отчет демонстрира казуса, само че и повода за него. И тя е, че политическите водачи не таксуват вярно свръхбогатите.
Според „ Оксфам “, в случай че бъде натрапен единствено половин % подоходен налог на свръхбогатите, тази сума ще бъде предостатъчна, с цел да се финансира образованието на 262 млн. деца и да се даде животоспасяващо здравно обезпечаване за 3,3 млн. души по света.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР