Неприятен инцидент беляза вчерашния мач между футболните клубове Пирин и

...
Неприятен инцидент беляза вчерашния мач между футболните клубове Пирин и
Коментари Харесай

19-годишно момче пострада по време на мача Пирин - Левски

Неприятен случай беляза вчерашния мач сред футболните клубове Пирин и Левски на стадиона в Благоевград. По време на срещата се наложило един от почитателите на Пирин да бъде изведен от служителите на реда, които охраняват последователите на двата клуба. 19-годишното момче удря главата си в стъпалата, и припада. Настанен е в благоевградска болница. Контактен е и е отвън заплаха за живота, само че ще остане под наблюдаване.

На полувремето на мача потърпевшото момче Володимир Будников беше наградено от кмета на Благоевград за показаната смелост при пътуването му с рейса на Футболен клуб Пирин до Украйна, при което беше доставена филантропична помощ, а на връщане бяха евакуирани 25 бежанци.

Минути по-късно обаче момчето е хвърлило пиратка към майка с деца, поради което се е наложило да бъде изведено от стадиона. Това оповестиха от полицията в Благоевград.

Според очевидци момчето се е блъснало, тъй като служителите на реда са го извели извънредно жестоко от трибуните, а по-късно не са му оказали нужната помощ.

Докато го извеждат по стълбите, на трибуната, Володимир удря главата си в ръба на едно от стъпалата и губи схващане. Фоторепортерът Велизар Еремиев става очевидец на случилото се и се пробва да окаже първа помощ на потърпевшото момче.

" Извлякоха го от публиката за краката, по стълбите, удари си главата в стълбището, след което безусловно го изхвърлиха на терена, други двама служители на реда го хвърлиха сред подготвителните човечета и там го оставиха да лежи в безпомощно положение ", споделя Еремиев.

Според очевидци, служителите на реда са използвали ненужна мощ, а провокацията е пристигнала от бранша на гостите.

" Кой разреши почитателите на гостуващия тим да бъдат отвън клетката, какъв брой бяха те на брой, кой разреши да се вкарат пироефекти, които са рискови, също така бяха изстреляни 3 сигнални ракети към публиката на Пирин, които паднаха в централния бранш, част от едната ракета възпламени тука деколтето на жена ми и тя има изгаряния по главата ", споделя Еремиев.

От футболен клуб " Пирин " упорстват за следствие на случая и заслужено наказване за отговорните. Познават своя почитател, като положително момче, което не е нападателно.

" Дори да е направил нещо неправилно на стадиона, просто това не беше метода да се случи това нещо, ние имаме и фотография по какъв начин 7-8 служителя на реда го влачат по стълбите, единият се смее ехидно, като цяло случаят стана като имаше димка и нямаше добра видимост като цяло, с цел да разберем какво се е случило, само че мисля, че имаше задоволително материал снимков, с цел да се намерят отговорните ", сподели Таско Тасков - изпълнителен шеф на ФК Пирин.

От полицията в Благоевград обясниха в публично мнение, че потърпевшият 19-годишен мъж не се е подчинил на полицейското предписание и е оказал опозиция при извеждането му от стадиона. Съобщиха още, че по случая е назначена незабавна инспекция. Ако бъде открито превишаване на правата на чиновниците им, те ще бъдат осъдени.

Репортер: Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР