Неприятелските държави ще могат да се издължат за доставките на

...
Неприятелските държави ще могат да се издължат за доставките на
Коментари Харесай

Путин променя схемата „газ за рубли“

Неприятелските страни ще могат да се издължат за доставките на съветски природен газ в непозната валута. Това гласи декрет на президента Владимир Путин, предава Reuters. Новият декрет трансформира този от 1 април тази година, когато съветският президент разпореди заплащане единствено в рубли.

В новия документ се разяснява още, че уреждането на дълга не значи автоматизирано обновяване на доставките на газ.

Уточнява се, че разплащанията могат да се правят в задгранична валута, като се употребява специфична сметка, открита от упълномощена банка въз основа на заявление от съветския снабдител. Задължението за доставките на газ ще се смята за погасено откакто средствата на купувачите бъдат преведени по сметката.

Припомняме, че България бе една от първите страни със спрени газови доставки, откакто държавното управление отхвърли схемата „ газ за рубли “. Европейските клиенти бяха принудени да открият банкови сметки в рубли в „ Газпромбанк “ и да заплащат в съветска валута, в случай че желаят да продължат да получават съветски газ.

 

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинВладимир Путин президентски декрет газ за Европа война в Украйна съветски газ ПоследниНай-четениПолитика 108 Путин трансформира схемата „ газ за рубли “ Компании 2291 Deloitte класира 2 български IT компании измежду най-бързо растящите в района Европари 348 953 плана са утвърдени за първите грантове по Плана за възобновяване Компании 1188 Aurubis ще влага още €20 млн. в слънчевия си парк край Пирдоп Бюджет и финанси 4046 Официално минималната заплата става 780 лева от 1 януари Любопитно 2828 Древният Деринкую: Скритият под земята град в Турция Енергетика 2597 Путин подписа указа против ценовия таван на съветския нефт Туризъм 2477 Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР