Неприемливо е, че украинският президент Володимир Зеленски може да уволнява

...
Неприемливо е, че украинският президент Володимир Зеленски може да уволнява
Коментари Харесай

Недопустимо е, че по време на война Зеленски може да уволнява генерали без одобрението на Залужни, казва украинският депутат

Неприемливо е, че украинският президент Володимир Зеленски може да уволнява генерали без утвърждението на главнокомандващия на армията военачалник Валерий Залужний, народен представител Роман Костенко сподели в изявление за Радио НВ на 14 ноември.

„ Според мен е неприемливо висшият главнокомандващ да може да прави това по време на война (да уволнява генерали – бел.ред.) без утвърждението на главнокомандващия “, сподели депутатът. Костенко е секретар на Комисията по национална сигурност, защита и разузнаване на Върховната рада.

Прочетете също: Висшият асистент на Зеленски заглуши слуховете за раздор с военачалник Залужний

„ Върховният главнокомандващ- Главнокомандващият не е боен експерт, той има своя специфичност, своя специалност “, сподели Костенко. „ Но главнокомандващият и военните са хора, които са били в армията от 18-17-годишна възраст – те знаят по какъв начин става всичко. И те знаят какви хора са нужни за избрани длъжности. “

Костенко добави, че „ няма потребност да се споделя на всички “, в случай че някой от армейските генерали не извършва отговорностите си, само че командващият - Шефе, лицето, което се отстранява, министърът на защитата, висшият главнокомандващ и други генерали би трябвало да знаят за това.

Прочетете също: Министърът на защитата Умеров опроверга слуховете за опит за уволняване Залужний

„ (Това е), с цел да се разбере, че човек се е провалил (и че) той или тя е намален в служба “, сподели депутатът.

„ Или до по-висока позиция, в случай че се покачват. Ако някакви въпроси могат да бъдат споделени с обществеността, можете да го кажете, само че не е нужно да излизате и да коментирате всяко уволняване. “

Костенко твърди, че някогашният пълководец на Силите за специфични интервенции, Виктор Хоренко приказва за уволнението си, тъй като е бил третиран незаслужено.

Хоренко беше пълководец на Силите за специфични интервенции от 25 юли 2022 година Зеленски го освободи от служба на 3 ноември, като назначи полковник Сергей Лупанчук на негово място.

Хоренко твърди, че не знае аргументите за уволнението си и е научил за това от медиите. Според него, нито главнокомандващият на въоръжените сили военачалник Залужний е знаел за проектите на президента да пренареди личния състав на SOF. -офанзива

Коментирайки уволнението на Хоренко, министърът на защитата Рустем Умеров сподели, че той е „ нужен в друга област “. предложение за освобождение от служба на трима командващи на Въоръжените сили на Украйна: командващия Оперативно-стратегическата група на войските в Таврия Александър Тарнавски, Командващия медицинските сили на Въоръжените сили Тетяна Остащенко и Командващия Обединените сили на Въоръжените сили на Украйна Сергей Наев.

За момента не са известни аргументите за възможното уволняване на Търнавски и Наев. Що се отнася до Осташченко, парамедиците и доброволците, участващи в здравната поддръжка на Силите за защита, настояха за нейното уволняване, съгласно източници на UP.

Администрацията на президента не изключи вероятни ротации на личния състав. Прессекретарят на президента Зеленски, Сергий Никифоров, сподели пред кореспонденти, че в случай че бъдат взети решения, те ще бъдат оповестени на формалния уеб страница на президента.

Един от събеседниците на UP сподели, че въпросът за уволнението на тези командири са били обсъждани от няколко месеца.

Прочетете също: Русия набелязва министъра на защитата Умеров в акция за дезинформация — украинското разузнаване

В същия ден пресслужбата на Министерството на защитата съобщи във Фейсбук, че „ информацията, оповестена от няколко медии, не е вярна. “

В изказване на отдела се споделя, че „ не разяснява клюки или непроверена информация “. Министерството на защитата също по този начин сподели, че „ всички работят както нормално “ и че всички решения се съгласуват с Генералния щаб.

Ние носим гласа на Украйна в света. Подкрепете ни с еднократно подаяние или станете филантроп!

Прочетете истинската публикация за Новия глас на Украйна

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР