Непрекъсваемостта на парламента, което залегна в конституционните промени, има риск

...
Непрекъсваемостта на парламента, което залегна в конституционните промени, има риск
Коментари Харесай

Евелина Славкова: Налива се в мелницата на нов проект

Непрекъсваемостта на Народното събрание, което залегна в конституционните промени, има риск да увеличи недоверието в изборния развой. 

Това мнение изрече пред БНР Евелина Славкова от Агенция " Тренд ". " Не съм сигурна дали при нас непрекъсваемостта на Народното събрание ще бъде ок - не толкоз законодателно, а по скоро символно ", разяснява тя и подсети за огромното съмнение в изборната система. 

" Тези хора, които са хвърлили оставка, те би трябвало да си вървят и би трябвало да отидем да гласуваме за други - а в действителност ще бъдат тези, които ще вършат избори. Това за мен е проблем. Чисто символно това ще ускори чувството на хората, че нещо не е както би трябвало с изборите ".

" Налива се в мелницата на нещо ново ", счита Евелина Славкова във връзка с измененията в Конституцията. " Дали това ще бъде президентът или някой различен - просто индивидът, който излезе и каже " Много се прекали ", " Стига толкоз ", " Малко по-умерено " - сигурно ще има триумф.

Със сигурност тази обстановка по един или различен метод генерира сила в нещо ново. Ние го видяхме и през все по-задълбочаващата се липса на интензивност от страна на българското общество да излязат да гласоподават ". 

В предаването " Преди всички " Евелина Славкова разяснява и проучването на Агенция " Тренд " за 2023 година, съгласно което българите се усещат по-добре и чакат новата година с по-голяма убеденост.

" Данните ми приказват, че темата с Covid е завършила. В нашето схващане това към този момент по никакъв метод не съществува. Този интервал от 2-3 години просто завърши в българското схващане ", сподели тя. 

Друга интерпретация на данните е " Не ни се случи някаква война ", добави Славкова. По думите й след започването на войната в Украйна хората са имали чувството, че може да се случи нещо и при нас. 

" Войната се трансформира в някакъв декор. Споменава се, само че го няма това централизиране ". Славкова означи и терзанията, свързани с инфлацията и приходите на хората. Има и политическо стабилизиране, посочи тя. И пожела политиката също да ни стане фонова като войната, макар че не чака това да се случи скоро.

" След няколко месеца има европейски избори. Може би скоро няма да имаме година без избори,

което по един или различен метод активизира съзнанието на обществото да се концентрира политически, макар високите равнища на отвод хората да отидат да гласоподават ".   
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР