Неправителствената организация "Спаси София" се оплака от лошото състояние на

...
Неправителствената организация "Спаси София" се оплака от лошото състояние на
Коментари Харесай

Спаси София сигнализира за трагичното състояние на тротоари по булевард Витоша

Неправителствената организация "Спаси София " се оплака от неприятното положение на тротоарите по бул. Витоша - сред Света Неделя и Съдебната палата

Те дефинират положението им като "срам за всяка европейска столица ".

"В сърцето на града, един от най-оживените тротоари от години е руина - счупени и "плюещи " плочки, криви колчета, бетонови замазки ", разясняват от организацията.

"Нима никой в Общината не е забелязал трагичното положение на тротоара? Цената ли ви плаши- за няколко квадрата плочки или просто сме очевидци на следващата демонстрация на безнаказаност към града ни? Или може би се чака следващият величествен план, този път за ремонт на пл. Св. Неделя, който би трябвало да ни реши всички проблеми? ", питат от "Спаси София " в обява на фейсбук страницата им.

Те упорстват кметът Йорданка Фандъкова да накара подчинената ѝ администрация да работи всекидневно.

"За да може София да стане спретнат и хубав град, преди да се изливат десетки милиони в "знакови " планове но Графа, градът би трябвало да се поддържа. Крайно време е Йорданка Фандъкова да накара подчинената ѝ администрация да работи всекидневно, а не да се надява един път на 40 години да се ремонтира (некачествено) някой обект, след което още веднъж напълно да не помни за него. Ежедневната поддръжка и старателната работа изискват по-малко средства и старания и носи ежедневни забележими резултати. Отправяме предизвикателство към кмета - ремонтирайте показания тротоар в най-кратки периоди! ", приключва позицията им.

В края на ноември предходната година Столичната община разгласи архитектурното студио "Фуксас " за победител в състезанието за обновлението на региона към "Света София ". Дни по-късно против плана се оповестиха инициативният комитет "Граждани за София “, както и двете професионални организации у нас – Камарата на архитектите и Съюза на архитектите в България.

Причината за недоволството им е идното изсичане на дърветата към храма.

Представеният план на студио "Фуксас " планува отсичането на съществуващите все още 50-годишни кестени към църквата. В плана е заложено засаждането на нови фиданки, което съгласно архитектите пък ще затрудни пешеходното придвижване в този сектор.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР