Неправителствената организация Лекари без граници обяви, че временно спира да

...
Неправителствената организация Лекари без граници обяви, че временно спира да
Коментари Харесай

Лекари без граници спира спасяването на мигранти в Средиземно море

Неправителствената организация " Лекари без граници " разгласи, че краткотрайно стопира да избавя мигранти в Средиземно море, защото се усеща застрашена от либийската брегова защита, а политиката на италианското държавно управление затруднява работата й, съобщи Ройтерс.

Спираме активност, тъй като усещаме, че заплашителното държание на либийската брегова защита е доста съществено (...) не може да излагаме сътрудниците си на заплаха, съобщи пред Ройтерс ръководителят на италианското поделение на " Лекари без граница " Лорис Де Филипи.

Кой е най-смъртоносният миграционен път на Земята?

През последните четири години в Италия са пристигнали 600 000 мигранти, като множеството са тръгнали от Либия в лодки, ръководени от трафиканти на хора. Над 13 000 мигранти са намерили гибелта си, пробвайки се да доближат италианските крайбрежия.

Кораби на неправителствени организации играят все по-голяма роля в спасяването на мигрантите. Екипите на плавателните съдове са съумели да оказват помощ от началото на годината на над една трета от всички мигранти, достигнали брега, по отношение на по-малко от 1% през 2014 година

Заради мигрантите популацията на Европа повишено с 1,5 млн. души през 2016-а

Италия обаче се притеснява, че неправителствените организации оказват помощ на трафикантите на хора и предизвикват мигрантите да подхващат рискованото пътешестване, по тази причина Рим предложи кодекс за оказването на помощ на мигрантите. Документът от 13 точки включва възбрана корабите на неправителствените организации да навлизат в либийски териториални води (освен при изключителни ситуации), подаване на сигнали на лодките с мигранти, прекачване на избавените на други кораби, както и задължава неправителствените организации да оповестяват източниците си на финансиране.

Освен това италианските управляващи упорстват на корабите на неправителствените организации да има чиновници на италианската полиция. " Лекари без граница " и други задгранични неправителствени организации отхвърлиха да подпишат документа.

Над 110 000 мигранти и бежанци пристигнали в Европа през Средиземно море през 2017-а

" Лекари без граница " работи с един транспортен съд в Средиземно море, който сега е в пристанището в Катания, Сицилия.

През последните шест седмици броят на мигрантите, пристигнали в Италия внезапно спадна, а Рим стартира да си сътрудничи по-тясно с либийската брегова защита, която съгласно Де Филипи заплашва неправителствените организации и им пречи да работят. Той посочи, че либийската брегова защита е поискала неправителствените организации да изоставен територията от стотици километри край либийското крайбрежие, където преди им е било разрешено да работят. По тематиката Над 8000 мигранти са избавени в Средиземно море
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР