Неправилни настройки и потенциални грешки в режим на готовност могат

...
Неправилни настройки и потенциални грешки в режим на готовност могат
Коментари Харесай

„Вампирското източване“ - когато елколата губи заряд без да върви - видео

Неправилни настройки и евентуални неточности в режим на подготвеност могат да доведат до ненужна загуба на сила в електрическия автомобил. Приложение за диагностика от основаната в Мюнхен автомобилна софтуерна компания Carly в този момент дава опция за първи път да се открият неточности, които водят до загуба на заряд в батерията и по-късно предлага оферти за ремонт.

По-специално водачите на Tesla проклинат пасивното изтощение на батерията, което те назовават „ вампирско изтощение “ и може да доближи до 10 %. В съпоставяне с други електрически транспортни средства, моделите на Tesla имат най-голяма загуба на батерия. Това се дължи на режима на дейна защита, който изисква непрестанно наблюдаване от камери и затова употребява относително повече сила.

Освен това предварителната климатизация на колата за планувани тръгвания и кучешкият режим, при който климатикът работи и при паркиране, също натоварват батерията. Редовната инспекция на положението на автомобила посредством приложението Tesla или приложения на трети страни също способства за загубата на сила. Ниските температури също усилват по-бързото разреждане на батерията.



Компанията за автомобилни технологии е интегрирала новата функционалност „ Vampire Drain Check “ в своето приложение за диагностика на коли от октомври, което е създадено особено за моделите на Tesla. OBD адаптер, който е обвързван към автомобила, проучва електро процесите в Tesla в границите на 24 часа и разпознава повода за загубата на сила. Резултатите се възпроизвеждат в обвързваното приложение. Тук водачите могат да намерят информация и препоръки по какъв начин да спрат загубата на сила и да я разрешат сами.

„ Когато една електрическа кола е в режим на заспиване, няма годна техническа причина, заради която да се употребява извънредно огромно количество сила. Разработихме решение, което може да употребява разнообразни знаци, с цел да дефинира дали и по какви аргументи транспортното средство употребява електричество в режим на заспиване. „ Carly Vampire Drain Check е освен първото техническо решение за това изтощение на батерията в транспортните средства на Tesla, само че също по този начин е съвместимо с всеки OBD адаптер на Carly по отношение на приложението за iOS и Android “, разяснява Авид Авини, съавтор-основател и основен изпълнителен шеф на Carly.

Това решение връща на водачите контрола върху техните електрически коли при цена от 64,98 евро на година. Загубата на 15 кВт при вампирската история може да коства до 8 евро и в случай че се повтори всяка седмица това може да ви вкара с до 400 евро годишно.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР