Непосилни жеги мъчат Западна Европа.Лятото все още не е започнало,

...
Непосилни жеги мъчат Западна Европа.Лятото все още не е започнало,
Коментари Харесай

Африканска жега мъчи Западна Европа

Непосилни жеги мъчат Западна Европа.

Лятото към момента не е почнало, а на доста места температурите надвишиха 40 градуса, предава Англия, Франция, Испания и Италия са наранени от извънредно топлото време.

Във Франция е необикновено горещо. Няколко района не разрешиха деянията навън поради заплаха за участниците. В Бордо и района са неразрешени даже събиранията на закрито, в случай че пространствата не са климатизирани.

Експертите споделят, че горещата вълна идва от Африка поради характерни условия с огромни въздушни маси с по-ниска температура на огромна надморска височина.

Франция надалеч не е единственият обиден регион. В Испания присъединяване на хиляди католици в обичайно шествие в Толедо се трансформира в същински пъкъл. Носещи тежки обичайни дрехи, участниците се потиха в 40-градусовата горещина по препълнените тесни улици

Освен стеснение в Испания високите температури носят и заплаха. Три горски пожара избухнаха в Каталуния. За един ден огънят унищожи повече от 1500 хектара гори.

С 10 градуса над нормалното е и на Острова. Британците посрещнаха жегите с възторг. По плажовете се събраха тълпи, каквито рядко могат да се видят преди лятото още да е почнало.

Според синоптици тези жеги са част от общата наклонност. Глобалното стопляне на климата ще прави сходни феномени както по-чести, по този начин и по-продължителни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР