Непопулярно ще бъде, ако правителството реши да пусне по-бързо РС

...
Непопулярно ще бъде, ако правителството реши да пусне по-бързо РС
Коментари Харесай

Първан Симеонов: По-бързо пускане на РС Македония може да доведе до предсрочни избори

" Непопулярно ще бъде, в случай че държавното управление реши да пусне по-бързо районен съд Македония за договаряния за влизане в Европейски Съюз. Това може да докара до предварителни избори. Трудно е подобен въпрос да бъде преведен на прагматичен език "

Това сподели пред NOVA NEWS изпълнителният шеф на „ Галъп интернешънъл болкан “ Първан Симеонов.

" И през юни и в този момент болшинството от хората в България желаят по-твърда позиция по отношение на Скопие, даже се втърдява позицията. Намаляват тези, които не могат да решат, което значи, че огромна част от бъргарите образуват позиция в по-твърда посока ", добави социологът.

Според него повишеният натиска от Запада е втърдил позицията на българите.

" Ако продължат да ни натискат за Северна Македония, това е най-сигурния метод да се втърди русофилството и путинофилството у нас, извънредно вкоренена теза при нас е, че Западът е двуличен, опасността е Турция, а Русия е избавление ", сподели още Първан Симеонов.

За него в България някой е съумял да смени дискурса.

" районен съд Македония би трябвало да направи нещо, не България. Условията към тях са изпълними, те са част от европейската ценностна система. Националния интерес е жив, Украйна ни сподели, че той може да се отстоява. Когато една страна пази историческата истина, европейските полезности, националния си интерес, тя е в правото си да го направи, това са безусловно законни понятия. България сега има късмет да реализира нещо и не трябва да го пропуща ", счита Първан Симеонов

Социологът не вижда електорати, които да са съгласни с бързото стартиране на районен съд Македония.

" Северна Македония би трябвало да е част от Европейски Съюз, само че тези въпроси би трябвало да се вземат решение цивилизовано. България няма закъде да бърза, съседите ни е нужно да побързат ", акцентира Симеонов.

Според него всички партии у нас ще се опитат да се възползват от тематиката районен съд Македония, в това число и новите политически формирования на Мая Манолова и Стефан Янев. Но Първан Симеонов е уверен, че това е една от дребното тематики, по която би трябвало да се прояви национална единна позиция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР