Неотминаващата популярност на криптовалутите продължава да кара мнозина да се

...
Неотминаващата популярност на криптовалутите продължава да кара мнозина да се
Коментари Харесай

Факти за биткойн и блокчейн, които трябва да знаете


Неотминаващата известност на криптовалутите продължава да кара мнозина да се интересуват от актуалната, като тя притегля и от ден на ден напредничави вложители. Но някои хора към момента не знаят за главните съставни елементи и функционалности на цифровите валути, които са извънредно значими, по тази причина дано поясним ак работят те. В тази публикация ще се срещнем с някои обстоятелства за биткойн и блокчейн.

Биткойн е децентрализирана валута
-->
Децентрализацията на е основен аспект на неговата същина. Една от главните хрумвания на криптовалутите е, че при тях липсва един централен престиж, който да контролира и ръководи тази система. Вместо това, биткойн се основава на технологията на блокчейна (с която ще се срещнем по-долу), която разрешава на всеки консуматор да взе участие в процеса на инспекция и обработка на преводи.

Именно тази гласност прави биткойн толкоз дълготрайно известен в света на криптовалутите. Когато липсва ролята на финансов медиатор, всеки може да взе участие в преводи директно и по този метод да прескочи всевъзможни интернационалните граници, както и евентуално високи такси.

Биткойн употребява криптографски техники за сигурност

Причината, заради която криптовалутите имат това име е, че те употребяват криптографски ключове, които служат за идентификация при подписването на преводи.

Всеки, който употребява биткойн има два ключа. Публичният ключ се употребява за неговото идентифициране и може да се преглежда като “номер на сметката ”. Частният ключ се употребява за подписването на самите преводи и може да се преглежда по-скоро като “парола ”.

Когато един консуматор желае да извърши разплащане с биткойни, той употребява своя частен ключ с цел да криптира информацията за трансакцията. Получателят, употребявайки обществения ключ на изпращача, може да декриптира известието и да ревизира подписа, с цел да откри, че трансакцията е законна.

Блокчейн е публичнодостъпна система

Публичната досегаемост на блокчейна е потребна по няколко метода, основният от които е прозрачността и видимостта, които се реализират по този метод. Всички транзакции записани в него са обществено забележими и могат да бъдат тествани от всеки искащ. Това придава на системата още един пласт доверие и отчетност, защото данните не могат да бъдат променени без това да бъде видяно.

Освен това, общественият достъп до блокчейна е потребен за самостоятелна инспекция на информацията. Всеки възел в мрежата има копие на целия блокчейн. Това понижава шанса за единична точка на отвод. Всички изброени аспекти на системата имат за цел да я създадат по-надеждна, сигурна и демократизирана.

Биткойн употребява цифров крипто портфейл

Крипто портфейлите се употребяват за ръководството на цифрови валути и съставляват програмен продукт, който разрешава на потребителите да правят преводи с биткойн. Именно те употребяват обществените и частни ключове.

Когато един консуматор получи избран брой биткойни, това се записва в блокчейна и те са налични за всевъзможни бъдещи разплащания.

Интересно е да се означи, че самите валутни единици не се съхраняват в крипто портфейла, а в самата блокчейн мрежа. Дигиталният портфейл просто съдържа информацията за това чия благосъстоятелност са самите биткойни.

Този текст има за цел да е единствено осведомителен и не трябва да се преглежда като финансов съвет. При интерес към криптовалути и децентрализирани финанси всеки следва самичък да направи свое лично обширно изследване по тематиката. Този пазар е волатилен и опасности от финансови загуби постоянно съществуват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР