Неотдавнашното внедряване на актуализацията Dencun разпали вълнение както в общността

...
Неотдавнашното внедряване на актуализацията Dencun разпали вълнение както в общността
Коментари Харесай

Етериум китовете се раздвижват след последната актуализация – милиарди в ETH се прехвърлят между различни портфейли

Неотдавнашното внедряване на актуализацията Dencun разпали неспокойствие както в общността на Етериум, по този начин и в по-широката криптосфера.

Тази забележителна актуализация е ориентирана към облекчение на мрежовите такси, адресиране на проблеми със тапите и възстановяване на мащабируемостта. Сред другите въведени промени се откроява приемането на краткотрайни блокове данни посредством EIP-4844, наречено „ protodanksharding “, което дава обещание понижени такси за L2 транзакции.

На фона на насладата към надграждането на Dencun, една забележителна ETH транзакция притегли вниманието на пазара. Значителна сума от 15,000 ETH е подадена в крипто тържищата Binance и Bitfinex от незнаен крипто кит. Обикновено такива обилни депозити загатват за евентуални разпродажби, подхранвайки спекулации и интриги, изключително като се има поради стартирането на актуализацията. Според отчети от Lookonchain, китът е трансферирал 15,078 ETH на стойност $60.3 милиона на Binance и Bitfinex.

Интригата се задълбочава, защото този ход се разминава с упованията, избрани от оптимистичната вероятност, съпътстваща надстройката на Dencun. Въпреки че мнозина чакат позитивно влияние върху цената на ETH, пораждат спекулации по отношение на претекстовете на кита. Lookonchain допуска опцията китът да ликвидира активи, с цел да уреди дълг, като се базира на дълг от 110 милиона DAI на Spark.

Whale Alert акцентира обилни придвижвания на ETH преди и по време на надстройката на Dencun. Забележителните транзакции включват 10,132 ETH на стойност $41 милиона, трансферирани от неразкрит портфейл към борсата на Kraken. Преди актуализацията 18,560 ETH на стойност $75 милиона се реалокираха от Binance в неразкрит портфейл.

Освен това обилни количества ETH бяха трансферирани сред неразкрити портфейли, в това число 244,550 ETH на стойност $992 милиона и 50,000 ETH на стойност $202 милиона, дружно с други огромни транзакции. Докато общността чака да види резултатите от актуазлизацията, всички погледи са ориентирани към евентуалното влияние върху пазара и траекторията на цената на ETH след надграждането нея.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР