Неотдавнашното включване на Саудитска Арабия и Иран като нови членове

...
Неотдавнашното включване на Саудитска Арабия и Иран като нови членове
Коментари Харесай

БРИКС: Отношенията между Саудитска Арабия и Иран се влошават – говори се за ядрено въоръжаване

Неотдавнашното включване на Саудитска Арабия и Иран като нови членове на БРИКС в допълнение изостри дългогодишните им дипломатически спорове.

Тези две страни са в положение на продължителна битка за въздействие в Близкия изток, като дават военна помощ и финансова поддръжка на противоположни фракции в устрема им за районно владичество. Важно е да се означи, че все още Иран не има нуклеарни оръжия, които Белият дом постоянно назовава оръжия за всеобщо заличаване.

Саудитска Арабия също не разполага с нуклеарен капацитет, което прави Израел единствената близкоизточна страна, разполагаща с такива оръжия. Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман акцентира, че страната му ще се стреми към нуклеарно въоръжаване, в случай че Иран се снабди с такова.

В неотдавнашно изявление за Fox News той съобщи :

Коалицията БРИКС от дълго време е подложена на критика за това, че сплотява страни със обилни различия по разнообразни национални въпроси. Например Индия и Китай се борят с гранични разногласия, като постоянно прибягват до ограничения като търговски ограничавания върху стоките и услугите на другата страна.

Изглежда, че до момента в който водачи като Моди и Дзинпин се въздържат от взаимни нападки по време на тези срещи, МБС евентуално ще схване друг метод.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР