Неотдавнашното ограничение на SpaceX върху използването от страна на украинската

...
Неотдавнашното ограничение на SpaceX върху използването от страна на украинската
Коментари Харесай

Мъск ограничил чрез SpaceX интернет в Украйна, за да предотврати Трета световна война

Неотдавнашното ограничаване на SpaceX върху потреблението от страна на украинската войска на тяхната сателитна интернет услуга за надзор на дронове бе, за да се предотврати ескалирането на спора в международна война , съгласно Илон Мъск, написа " Политико ".

В отговор на искане от някогашен астронавт на НАСА за възобновяване на цялостния достъп до интернет за украинските сили, основният изпълнителен шеф на SpaceX Мъск написа в Туитър късно в неделя: " Starlink е информационният гръбнак на Украйна , изключително на предните линии, където съвсем всички други интернет връзки са унищожени. Но ние няма да позволим ескалация на спор, който може да докара до Трета международна война . "

Американската галактическа компания, учредена от милиардера бизнесмен, употребява своята сателитна интернет услуга Starlink, с цел да поддържа Украйна онлайн от началото на войната, защото украинската инфраструктура беше съществено развалена от съветски офанзиви.

Миналата седмица президентът на SpaceX Гуин Шотуел сподели, че услугата, която е била употребена от украинските сили за надзор на дронове, " в никакъв случай не е била предопределена да бъде военна ", добавяйки, че компанията е подхванала стъпки за ограничение на потреблението й, без да прецизира какви ограничения са били подхванати.

" У краинците са я употребявали по способи, които са били непреднамерени и не са част от никакво съглашение ", сподели Шотуел.

Новината провокира недоволство в Украйна, като украинският президентски консултант Михайло Подоляк написа в Туитър, че фирмите би трябвало да реша т дали са " на страната на Украйна и правото на независимост " или " на страната (на Русия) и нейното " право " да убива и заграбва територии . "
 Украйна получи още 8000 терминала Starlink
Украйна получи още 8000 терминала Starlink

От началото на войната, страната е получила повече от 22 000 терминала

Министърът на цифровата промяна на Украйна Михайло Федоров сподели пред POLITICO, че до момента не е имало " никакви проблеми " с терминалите на Starlink в Украйна, добавяйки, че те " избавят хиляди животи всеки ден ".

В различен коментар в неделя Мъск означи, че интернет терминалите на SpaceX са " предопределени за персонална приложимост, а не за военна приложимост ", само че че компанията не е " упражнявала своите права да ги изключи ".

" Опитваме се да създадем вярното нещо, където " вярното нещо " е извънредно сложен честен въпрос ", добави Мъск .

Предприемачът постоянно употребява Twitter, с цел да изрази мнението си за войната в Украйна.

Миналия октомври той провокира безпокойствие в Киев и измежду съдружниците , след, представяйки ги като кротичък проект. По-късно същия месец Мъск сподели, че към този момент не желае да заплаща за терминалите на Starlink в Украйна и изиска от Министерството на защитата на Съединени американски щати да поеме сметката.
 Прогноза на Медведев за 2023 година: Войни на запад, разпад на Европейски Съюз и Мъск като президент на Съединени американски щати
Прогноза на Медведев за 2023 година: Войни на запад, разпад на Европейски Съюз и Мъск като президент на Съединени американски щати

Бившият съветски президент си намерил същински обожател в лицето на Путин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР