Неотдавнашният спад на акциите на Apple заради опасенията за продажбите

...
Неотдавнашният спад на акциите на Apple заради опасенията за продажбите
Коментари Харесай

Силата на AI: Microsoft се готви да измести Apple като най-скъпата компания в света

Неотдавнашният спад на акциите на Apple поради опасенията за продажбите на iPhone изправи компанията пред заплахата да бъде изместена от Microsoft като най-ценна, написа " Ройтерс ".

Новите терзания по отношение на търсенето на смарт телефони доведоха до спад на акциите на Apple с 4% до момента през 2024 година, откакто предходната година те набъбнаха с 48%. Microsoft е повишен с към 2 % от началото на годината, откакто през 2023 година е повишен с 57 %.
 Защо Apple загуби 100 милиарда $ единствено за ден
Защо Apple загуби 100 милиарда $ единствено за ден

Barclays разгласи, че чака слаби iPhone продажби през цялата година и това удари по цената на акциите

Apple поевтиня с 0,4% в сряда, до момента в който Microsoft добави 1,6%, което в допълнение понижи преднината на производителя на iPhone. Пазарната стойност на акциите на Apple сега възлиза на 2,866 трлн. $, в съпоставяне със цената на Microsoft от 2,837 трлн. $.

Пазарната капитализация на Apple доближи своя връх от 3,081 трилиона $ на 14 декември, до момента в който цената на Microsoft доближи цели 2,844 трилиона $ на 28 ноември.

Началото на 2024 година не е безапелационно за компанията на Тим Кук. Продажбите на iPhone спадат на фона на възходящ конкурентен напън от играчи като завърналия се мощно изключително в Китай Huawei. iPad и портативните устройства като слушалки и смарт часовници също не регистрират огромно търсене.
 Apple против Sony: Война във виртуалната действителност
Най-новата софтуерна ниша, в която към този момент се води " война "

Apple Vision Pro към този момент има съперник - Sony Spatial Content Creation System

Шлемът за смесена действителност Vision Pro се показва като най-важния продуктов дебют на Apple от първия им смарт телефон насам, само че UBS показаха в собствен отчет преди дни, че продажбите на новото устройство " ще бъдат релативно несъществени " за облагата на акция през 2024 година

На този декор, Microsoft печелят доста от вложенията си в AI и облачни технологии, като интеграциите на изкуствения разсъдък към този момент засягат голяма част от продуктовото им портфолио.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР