Неотъпкана пътека е фестивал за камерна музика, който набира популярност

...
Неотъпкана пътека е фестивал за камерна музика, който набира популярност
Коментари Харесай

Ковачевица - отново по "Неотъпкана пътека"

„ Неотъпкана пътека ” е фестивал за камерна музика, който набира известност поради високото равнище и идеите си  - третото му издание ще се организира в село Ковачевица от 6 до 9 август.

Великолепната природа, античната история и традициите на Западните Родопи са вдъхновяващият декор за концертите с класическа музика в читалище " Светлина ", за които в Ковачевица идват елитни реализатори от целия свят - хора с опит и интернационална кариера. А в основата на това самобитно музикално общество са уредниците на фестивала: пианистката Лора Чекортова, певицата Мариана Карпатова, цигуларите Георги Вълчев и Никола Таков. Активен участник във форума е и неговата кръстница - композиторката Добринка Табакова.

 Новите столове в читалището На един от новите столове в залата на читалището има надпис " Столът на Добринка ". И може би доста скоро всички нови столове ще получат сходни табелки, тъй като уредниците на " Неотъпката пътека " са измислили забавен метод да подменят мебелите, вместо всяка година да ги събират от локалните къщи. Мисията на музикантите е да трансфорат читалището в многолюден културен център освен по време на летния фестивал, само че и целогодишно. А акцията " Подари стол " дава опция всеки, който спонсорира " Неотъпкана пътека " с 500 лева, да избере кого или какво да увековечи с надпис.

След една нулева година поради пандемията и невъзможността в Ковачевица да се съберат музиканти от целия свят, в този момент на фестивала следва трето издание. Чуйте повече за концепциите и програмата в изявлението с артистичния шеф Лора Чекоратова - в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР