Неофициални разговори не водим, но виждаме желание за това да

...
Неофициални разговори не водим, но виждаме желание за това да
Коментари Харесай

Свиленски: Ако „Има такъв народ” ги няма, няма да има кабинет

Неофициални диалози не водим, само че виждаме предпочитание за това да има постоянно държавно управление във всички партии, в това число в ГЕРБ и в Движение за права и свободи. Това сподели в предаването „ Лице в лице” по bTV зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия.

Той беше безапелационен, че не биха приели поддръжка от последните две партии: „ Партиите на смяната или на митинга би трябвало да излъчат кабинет, а ГЕРБ и Движение за права и свободи би трябвало да бъдат виновна съпротива.

„ Ако „ Има подобен народ” ги няма, няма да има кабинет и ще отидем на избори, и ще бъдат излъгани техните 600 000 гласоподаватели, тъй като и техните гласоподаватели са дали своят вот за това – да има смяна, да има изменена правосъдна система, да има индексирани пенсии, здравната рецесия да бъде овладяна”, добави Свиленски.

Той напомни, че към този момент са декларирали решението на груповия си орган, че в случай че третият мандат бъде връчен на Българска социалистическа партия, ще предложат кабинет въз основата на служебния кабинет.

„ Вероятно след поръчката на президента, който споделя, че този кабинет не е завещание на партиите и не може да бъде по този начин употребен, евентуално ще би трябвало да преразгледаме това наше решение, само че сме подготвени да създадем всичко допустимо България да има правителство”.

Очакваме президентът да връчи третия мандат, с цел да може да подходим отговорно към реализацията му, сподели още той. Свиленски изрази терзание, че една част от партиите, в това число и „ Демократична България”, през няколко дни дават разнообразни сигнали.

„ Аз не съм сигурен до идващия петък или сряда, когато бъде връчен мандатът, на каква позиция ще бъдат, дали в действителност няма да поддържат държавно управление с мандата на Българска социалистическа партия или пък ще поддържат такова държавно управление. България има потребност от държавно управление, ние не държим, ясно е на всички още от първия мандат, че нямаме искания нито към министерски кресла, нито към някакви постове. Просто такава е обстановката, няма по какъв начин страната да продължи с още едно служебно държавно управление.

И „ Демократична България” и Изправи се, ние идваме” ги поканихме на диалози в предходния формат на първия мандат, за жалост те отхвърлиха тези диалози тогава. Тъй като слушам в този момент поръчки, че идната седмица щели да провеждат такива срещи, уповавам се в действителност мястото на разговора в Народното събрание и това, което сподели господин Кутев, не някъде, някакво задкулисие”.

„ Демократична България” в границите на 10 дни си смениха най-малко два пъти позициите. Ако в действителност са виновни и държат на предизборните си обещания, и от 4 април, и от 11-и, че желаят да трансформират модела, правосъдната система, че желаят ново държавно управление и Борисов, и борисовщината да я няма, няма по какъв начин да не поддържат, всичко друго е заблуждаване и неистина към техните гласоподаватели, тъй като няма по какъв начин да промениш правосъдната система с тези депутати, които са я основали тази система. Няма по какъв начин да махнеш Борисов и неговите сложени лица на всички места по министерствата, като ги оставяш още на власт ", добави Георги Свиленски.

По думите му, в случай че изборите не са 2 в 1, може да се наложи гласоподавателите да вървят на избори 3 или 4 пъти: " Тъй като два тура президентски избори, един – парламентарни, а в огромна част има и частични локални избори, тъй че може би 4 седмици поред ще би трябвало да се гласоподава. От позиция на улеснение на българските жители, 2 в 1 са по-удобни избори, стига механически да бъдат вероятни да се осъществят ".

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР