Необяснимо е това инатене за въвеждане на бързи тестове за

...
Необяснимо е това инатене за въвеждане на бързи тестове за
Коментари Харесай

В Медицинския съвет не разбират инатенето срещу бързите тестове

Необяснимо е това инатене за въвеждане на бързи проби за ковид, тъй като нямаме визия какво се случва в страната. Това съобщи по Българска национална телевизия шефът на детското поделение в столичната Инфекциозна болница и член на Медицинския експертен съвет към Министерски съвет доцент Атанас Мангъров. Коментарът му пристигна ден, откакто съветът на проф. Коста Костов и Националният щаб на ген. Венцислав Мутафчийски се сблъскаха за всеобщото тестване на популацията, а Бойко Борисов отбрани позицията на щаба, че бързите проби са ненадеждни.

" Епидемиологичният контрол, който е доста значимо средство в битката с всяка зараза, не се прави както би трябвало. Работи се към този момент, само че в случай че беше направено отрано, щяхме да хванем забележителна част от предходните случаи, до момента в който в този момент виждате, че се хващат вторични и третични случаи - на хора, инфектирани от други хора. Тези проби са с сензитивност към 90%, само че когато не се вършат, пропускането е 100% ", сподели Мангъров.

Сред нарушителите на наложителната карантина е и икономистът Владимир Каролев. Той бе задържан в Разлог за 24 часа поради нарушение на домашната карантина в София след завръщане от Лондон. Вчера Каролев бе конвоиран в столицата, а Софийската районна прокуратура му повдигна обвиняване. Каролев разгласи във фейсбук, че ще съди страната в Страсбург. Съдебни производства за нарушена карантина са формирани и против двама мъже в Стара Загора, двама в Сливен и един във Велико Търново. Наказанието е 5 години затвор и санкция от 10 до 50 хиляди лева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР