Необичайните горещини, от които страда Северна Европа, засегнаха дори прочутия

...
Необичайните горещини, от които страда Северна Европа, засегнаха дори прочутия
Коментари Харесай

Метъл фестивалът във Вакен пострада от жегата

Необичайните горещини, от които страда Северна Европа, засегнаха даже фамозния фестивал край немското селце Вакен, който е считан за най-мащабното метъл събитие в света. Посетителите се оплакват, че им липсва обичайна кална атмосфера, която припомня за друго фамозно музикално събитие - фестивала в Гластънбъри.


За множеството почитатели на фестивала във Вакен удоволствието не е цялостно без валяне в калта. Тази година земята е толкоз суха, че със специфични старания са направени дребни кални локви.
Така е грубо. Да, това е Вакен!
В такава конюнктура от 1990 година край село Вакен в немската провинция Шлезвиг-Холщайн се разраства фестивалът, на който са свирили митове, като „ Айрън мейдън “, „ Моторхед “, „ Джудас прийст “. От 800 души първата година, в този момент тук идват над 80 000 почитатели на хард рока и метъла от целия свят. Не всички обичат калта.
Идвам за четвърти път и най-накрая е слънчево. Доволен съм!
Има и лайфстрийм от концертите. Вече се продават билети за Вакен 2019, когато фестивалът навършва 30 години.
 Рекордни горещини в Европа Рекордни горещини в Европа
Гореща вълна, температурни върхове и нетрадиционни способи в търсене на хладина - такава е ситуацията в огромни елементи от Централна и Западна Европа....
 Жегата в Европа заплашва зърнените култури Жегата в Европа заплашва зърнените култури
Жестоката жега е опустошила посевите със зърнени култури из Северна Европа, а композиция от засушавания и проливни дъждове в житницата към Черно...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР