Необичайна и много различна. Такава бе отминаващата 2020 година, белязана

...
Необичайна и много различна. Такава бе отминаващата 2020 година, белязана
Коментари Харесай

Добрите новините, които тази година все пак съществуваха. Ето кои бяха те

Необичайна и доста друга. Такава бе отминаващата 2020 година, белязана от ковид пандемията, за която никой не беше квалифициран. Но както се споделя " всяко зло за положително ". Въпреки провокациите, пред които бяхме изправени, не трябва да забравяме, че в света се случват и хубави неща, пишат от Vesti.bg.

А съсредоточавайки се върху тях, мирогледът ни напълно може да се промени. Затова дано си поговорим и за положителните вести на 2020 година. Защото колкото и необикновено да звучи, имаше и такива!

1. Коронавирус имунизацията

" След всяка стихия изгрява слънце ". Точно 11 месеца откакто разбрахме за съществуването на новия ковид, първите имунизации против него във Англия към този момент са факт. Страните от Европейски Съюз също няма да чакат още дълго, преди да получават новите ваксини. Българите също ще съумеят да са измежду първите имунизирани европейци.

2. Станахме по-грамотни компютърно

Онлайн образование, работа от у дома. Коронавирус пандемията принуди доста хора, които преди този момент не използваха толкоз постоянно електронни устройства (по-възрастното потомство изключително в България), бързо да влязат в крайник с новите технологии.

Виж още:

3. Развитието на технологиите

Факт е, че софтуерната промишленост пострада от пандемията. Спирането на производството, неуспехът във веригата на доставки и затварянето, въпреки и краткотрайно, на офлайн магазини на колоси като Apple и Tesla, повлияха на приходите на софтуерните корпорации. Но монетата постоянно има две страни. Коронавирусът освен форсира цифровата промяна на предприятията, доста от тях трябваше да трансферират съвсем всички процеси онлайн, само че и принуди учените да намерят нови способи да употребяват високите технологии за личните си цели. Всички средства се употребяват за битка с ковид, в това число изкуствен интелект и огромни данни.

4. По-чист въздух

Заради пандемията хората в доста страни по света останаха затворени по домовете си, а голям брой индустриални производства бяха прекратени. По улиците се движат по-малко коли и рейсове. В небето летят по-малко самолети. Всичко това усъвършенства внезапно качеството на въздуха по целия свят.

5. Повече успокоение за животните

Оттеглянето на хората работи удобно на някои скотски типове. Диви животни започнаха да се радват на рядката опция да живеят в резерватите и парковете живот без туристи, а животните в градските региони изследват празни улици, водоеми и пътища.

Виж още:

6. Все повече хора започнаха да се хранят здравословно

Епидемията от ковид ни накара да обърнем повече внимание на метода си на живот. Помогна ни да осъзнаем какъв брой значими са питателните ни привички и физическата интензивност, с цел да изградим мощен имунитет и да бъдем здрави целогодишно.

7. За първи път в историята частна компания изпрати хора в Космоса

През месец май се реализира историческият полет на NASA до МКС. За първи път от съвсем десетилетие компанията на Илън Мъск SpaceX изпрати двама астронавти до Международната галактическа станция с американска ракета.

Целта бе да се възобнови извеждането на " американски астронавти с американски ракети и от американска територия ".

Със сигурност описът с положителните вести не се изчерпва дотук. Оставаме на вас да го допълните. Коя е новината, която ви накара да се усмихнете през 2020 година?

Изображение: iStock photos, https://www.instagram.com/spacex/ 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР