Необходимостта от намеса на държавата и предприемане на действия за

...
Необходимостта от намеса на държавата и предприемане на действия за
Коментари Харесай

Нинова бясна, обърна се към Денков: Работите за мобилните оператори! Това е див лобизъм и заробване

Необходимостта от интервенция на страната и предприемане на дейности за отбрана на българските жители от злоупотреби на мобилните оператори с монополно състояние, с оглед желанието им да вдигнат цените, сложи остро пред премиера Денков водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
„ Както знаете, мобилните оператори оповестиха желанието си да вдигнат цените – единият оператор с 4,7%, другият с 9,5 %, третият към момента пресмята с какъв брой. Те се базират на уговорка в стандартизиран контракт, която им дава опция всяка година да покачват цените с растежа на инфлацията, публично разгласен от Национален статистически институт. Тази уговорка е неравноправна – хората са принудени да подписват подобен контракт, без въобще да имат опция да договарят условия. Второ, когато го подпишат, по-късно, в случай че желаят да го прекратят – би трябвало да платят наказателна клауза “, съобщи Корнелия Нинова.
Тя се обърна към премиера Денков от парламентарната естрада и го попита какви ограничения ще вземе държавното управление, с цел да ограничи злоупотребата с монополно състояние.
Лидерът на Българска социалистическа партия означи, че КРС е понижила таксите, които мобилните оператори заплащат на страната, само че мобилните оператори усилват таксите, които прибират от хората.
„ Докога страната ще бъде хранилка на корпорации, на монополисти и ще употребява всеки български жител и народа като донор на тези монополисти и корпорации? Какво ще предприеме държавното управление? “, попита още Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия остро репликира премиера след отговора му.
„ С отговора, който ми давате, че не можете да се намесите, в действителност оправдавате безумието и хаоса, който създадохте в КЗП – три управления на КЗП има сега и нито едно от тях не е законно. Е, по какъв начин да вземат отношение хората? И това не е ли работа на държавното управление да си решите въпроса в КЗП “, съобщи Нинова.
По думите ѝ в „ сглобката “ се карат между тях кой е по-корумпиран в КЗП и кое управление е крало повече, а хората би трябвало да заплащат наложително тези увеличени такси без никаква отбрана.
„ Да, Комисия за защита на конкуренцията е самостоятелен орган – прав сте, там нямате право да се месите. Но, до момента в който си мерите корупцията в КЗП – се случва всичко това “, уточни Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия и някогашен стопански министър цитира своя заповед № 684 от 23.12.2021 година като министър стопанската система и промишлеността и Комисията за отбрана на потребителите: „ Забранявам търговецът Х /няма да загатвам имената/ при практикуване на своята активност да употребява нелоялна комерсиална процедура по смисъла на член 68 – т.е. да усилва по този начин таксите “.
„ Един и същи проблем. Като не желаете да се намесвате, си го кажете непосредствено – работите за мобилните оператори. Това е див лобизъм и заробване на българския жител към тези оператори “, безапелационна бе Корнелия Нинова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР