Необходимо е бъдат взети допълнителни мерки за поддържане на защитните

...
Необходимо е бъдат взети допълнителни мерки за поддържане на защитните
Коментари Харесай

Дупки в охраната на границата ни, установи Румен Радев

Необходимо е бъдат взети спомагателни ограничения за поддържане на защитните уреди , както и да се усъвършенства съществено логистичното обезпечаване на защитата , с цел да се подсигурява сигурността на южната ни сухопътна граница. Това счита президентът Румен Радев , който през днешния ден направи инспекция в региона и посети Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и ситуирания там Тристранен взаимен контактен център за полицейско и митническо съдействие, Регионалния координационен център в РД " Гранична полиция " - Елхово и гранични региони.

На места граничната ограда е съществено компрометирана. В отговор на журналистически въпрос Румен Радев напомни, че се чака от години инспекция на прокуратурата за качеството на нейния градеж и аргументите за високата цена на оградата.

" Изградената интегрирана система за наблюдаване не действа на избрани места. Елементите на защитните уреди изискват възобновяване и възобновяване ", сподели още президентът.

Според президента са нужни още грижи за оборудването, транспортното обезпечаване, оборудванията по границата и за униформите на чиновниците. Трябва да се обезпечат задоволително средства на Гранична полиция , на Министерството на вътрешните работи, за осъществяване на техните задължения.

" България е сухопътна граница, външна за Европейски Съюз , на пътя на този миграционен поток, тъй че рискът за нас неизбежно се усилва ", съобщи президентът. Променящата се обстановка в Афганистан и връщането на контрола от страна на талибанит е върху територии в азиатската страна носи риск от нова миграционна вълна към Европа. Това бе прието както през вчерашния ден от вътрешния министър Бойко Рашков, който увери, че се взимат спомагателни ограничения, по този начин и бе изпратено предизвестие от Фронтекс съм европейските страни за предстоящ миграционен напън.

В понеделник Румен Радев привиква Консултативния съвет за национална сигурнос т и чака на него да се реализира единодушие и конструктивност във връзка с спомагателните ограничения за отбраната на държавната граница. На съвещанието на КСНС в понеделник ще бъде прегледан и въпросът за заетостта в центровете за настаняване на бежанци.

Държавният глава счита, че би трябвало да се работи още по-активно с нашите европейски сътрудници за обезпечаване на нужните средства и за по-сериозен ангажимент на Фронтекс . Румен Радев напомни, че още от началото на своя мандат слага въпроса за нуждата от действен проект за деяние на Европейския съюз при засилен миграционен напън върху сухопътната граница на съюза. Нужен е и непрекъснат разговор с югоизточната ни съседка Турция , която поема най-голяма тежест от миграционните талази.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР