Необходими са спешни мерки и затваряне на границите ни с

...
Необходими са спешни мерки и затваряне на границите ни с
Коментари Харесай

Мутациите на новия Ковид-19 вариант B.1.1.529 променят вируса до неузнаваемост


Необходими са незабавни ограничения и затваряне на границите ни с рисковите страни

Единадесетте разновидности на B.1.1.529 разновидността на Ковид-19 в свързващия домейн на SARS-CoV-2 преобразят вируса до неразбираемост. Повечето от тях са ситуирани на повърхността на свързване на вируса с човешките кафези през по този начин наречения ACE2 рецептор. Това демонстрират първичните разбори на специалисти на Микар Иновейшън - Micar Innovation (Micar21) на последните налични структури на тази част на вируса, които са налични от преди едвам двадесет дни. Те ще обиден съществено и множеството видове антитела.

Промяната на вируса е в действителност доста значима. Макар и някои от разновидностите да са към този момент известни то за други няма никакви данни, а всичките те са ситуирани в района който способства за разпространяването му. Казано на елементарен език в това значимо отношение този вид може да се съпостави с преобразуването на тази част на вируса до нов тип ковид, разяснява доктор Филип Фратев. Поради това учени образуват интернационален екип, който да сплоти старания и запаси и ще дават безплатно данни единствено до няколко дни. Те ще спомогнат за решението на способени органи по отношение на възможното затваряне на България за пасажери от редица непознати страни. Подобен метод през вчерашния ден беше препоръчан и от Европейска комисия.

През Декември 2020г. учени бяха едни от първите, които дадоха съществени данни за Английския и Южноафрикански разновидности. Статията им, която в началото беше оповестена като препринт, а след това и в влиятелно научно списания, провокира огромен интерес в научната общественост. Изследването беше отразено в множеството водещи международни медии. Според последните ръководещия на пандемичната конюнктура академик на Южноафриканската република е спрял играта си на крикет с цел да се запознае труда на българите. По-късно същия екип от наши учени даде данни и за Мю разновидността на вируса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР