Необходими продукти: ЗА БЛАТА 700 гр. тиквички 1/2 връзка пресен

...
Необходими продукти: ЗА БЛАТА 700 гр. тиквички 1/2 връзка пресен
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Свежо лятно руло от зеленчуци и сирена

Необходими артикули:
ЗА БЛАТА

700 гр. тиквички

1/2 връзка свеж копър

4 яйца

4 с.л. брашно

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

ЗА ПЛЪНКАТА

400 гр. кашкавал

140 гр. топено сирене

2 с.л. сметана

1/2 връзка свеж копър

3 печени чушки
Начин на подготвяне:
Чушките са авансово изпечени на огън.

Настъргвате тиквичките на едро ренде и посолявате с 1 ч.л. сол, разбърквате и оставяте на страна 5-минути, с цел да се отцедят.

Междувременно разбивате 4 яйца, посолявате с малко сол и 1/2 ч.л. черен пипер. Добавяте 4 с.л. брашно към сместа и наситнявате на дребни части копър и добавяте към яйчената примес. Изцеждате усърдно тиквичките и прибавяте към към този момент готовата примес. Разбърквате хубаво до приемане на хомогенна примес.

В тава 40/30 см слагате хартия за печене и разстилате сместа до приемане на блат към 1 см. Печете за 20 минути или до златисто на 180°C при авансово загрята фурна.

В приблизително огромна купа смесвате 400 гр. кашкавал, половин връзка копър, 140 гр. топено сирене и две супени лъжици сметана и бъркате до приемане на хомогенна примес. За феновете на чесновия усет по избор може да се добави 1 скилидка чесън в сместа за плънката.

Изваждате блата от фурната и още до момента в който е парещ, намазвате щедро от сирената примес и нареждате на линии авансово нарязаните печени чушки, като редувате един ред сирена и един ред печени чушки. Завивате рулото и когато изстине, оставяте в ледник да стегне за към 2 часа. Ястието е уместно както за закуска, по този начин и за обяд и вечеря, написа Actualno.com.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР