Необходими продукти: боб 1 чаена чаша кисело зеле 700 грама

...
Необходими продукти: боб 1 чаена чаша кисело зеле 700 грама
Коментари Харесай

Рецепта за вечеря: Боб с кисело зеле

Необходими артикули:
фасул 1 чаена чаша

кисело зеле 700 грама

праз 1 филиз

олио 1 кафена чаша

червен пипер 1 чаена лъжица
Начин на подготвяне:
Боба подготвяте по този начин, както когато готвите единствено фасул. Накиснете го, може дори още от вечерта. На другата заран отцедете боба, сложете го в тенджера със студена вода, сложете на котлона да заври и откакто заври излейте водата и прибавете още веднъж вода, едвам го покрие и сложете на котлона. Нарежете ⅔ от праза на ситно и го прибавете към боба и го оставете да ври. Вместо праз може да ползвате и лук.

Междувременно, до момента в който бобът ври, нарежете киселото зеле на ситно и дружно с 1-2 чаени чаши зелев сок го сложете също да ври. Зелето и бобът би трябвало да са изцяло сварени преди да се смесят.

След като бобът и зелето са подготвени, ги смесвате, като преди този момент отцедете водата на боба, в случай че е доста. Нарязвате на ситно останалия праз и дружно с аления пипер ги запържвате в 4-5 лъжици олио.

След като празът омекне, го прибавете в тенджерата с фасул и кисело зеле и още веднъж сложете ястието на котлона. След като поври няколко минути, ястието е готово да бъде сервирано.

Бобът с кисело зеле на фурна е още по-вкусен, в случай че го запечете за към 10-15 минути на фурна, написа struma.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР