Необходими продукти:250 г ориз за суши4 листа водорасли нори3 с.л.

...
Необходими продукти:250 г ориз за суши4 листа водорасли нори3 с.л.
Коментари Харесай

Лесно домашно суши за вегетарианци с краставици и сусам

Необходими артикули:
250 г ориз за суши4 листа водорасли нори3 с.л. оризов оцет2 с.л. захар1 с.л. мирин1 ч.л. сол1 краставица4 с.л. сусам
Начин на подготвяне:

Оризът се измива доста усърдно, до момента в който водата, под която тече, стане транспарантна. След това се залива със студена вода в пропорцията, указана на опаковката. Поставя се на котлона да ври. Щом на повърхността му се образуват тунелчета, огънят се понижава и оризът се оставя за още 5-10 минути да поври, като се покрива с похлупак.

След като оризът се свари, капакът на съда се отстранява и вместо него се слага хавлиена забрадка. Оризът се оставя да се охлади. През това време се подготвя сосът за ориза. За задачата се смесват оризовият оцет, захарта, миринът и сола. Бъркат се, до момента в който захарта се разтвори.

С тази примес се залива оризът и се разбърква усърдно с шпатула. Върху бамбукова черга се разстилат листата от водорасли нори, като те се слагат с лъскавата страна надолу. Върху тях с мокри ръце се разпределя оризът, като е значимо да се оставя по 1 см разстояние до края на водораслите.

В центъра се слагат пръчици свежа краставица и се поръсва сусам. След това сушито се навива усърдно и плътно благодарение на рогозката. Нарязва се с изострен нож и се сервира със соев сос, уасаби и джинджифил.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР