Ненормални горещини, екстремни метеорологични условия, необичайни природни феномени! Още два

...
Ненормални горещини, екстремни метеорологични условия, необичайни природни феномени! Още два
Коментари Харесай

Необичайни природни феномени шокират света ВИДЕО

Ненормални горещини, рискови метеорологични условия, необикновени естествени явления! Още два градуса приблизително към температурата на планетата и тя ще се трансформира в пустиня. За доста хора, райони и даже страни въпросът към този момент е на живот и гибел. А в Бразилия разпали освен пожари, само че и политически скандал.

Първоначално президентът на южноамериканската страна Жаир Болсонаро отхвърли препоръчаната от Г-7 финансова помощ и поведе словесна война, която мина и най-смелите граници на дипломацията. В обществените мрежи той съпостави 66-годишната първа дама на Франция с 30-години по-младата си брачна половинка – Мишел. Макрон реагира неотложно.

„ Мисля, че бразилските дами без подозрение се срамят да прочетат написаното от техния президент. Мисля, че бразилците, които са популярен народ, са малко обезпокоени от държанието му и чакат от него като президент да се държи обичайно с другите ”, съобщи Макрон.

Вместо Болсонаро, опрощение сервира писателят Паулу Коелю.

„ Докато Амазония гори, те не разполагат с никакъв мотив и единственото, което вършат, е да наскърбяват, да отхвърлят, да приказват какво ли не, с цел да не поемат своята отговорност ”, съобщи Паулу Коелю.

Именно за вдишване на отговорност прикани шведската природозащитничка - 16-годишната Грета Тунберг, която пресече Атлантическия океан с яхта. За да убеди политиците, че въпросът с климата е „ незабавен ”, тя плава от британския град Плимут до американския Ню Йорк, където ще взе участие в интернационална конференция на Организация на обединените нации.

Сериозно към климатичните промени се отнесе и именитият китарист и композитор на „ Pink Floyd ” Дейвид Гилмор. През юни той продаде на търг 126 китари от персоналната си сбирка, а събраните 21,5 милиона $ подари на екологичната нестопанска организация „ ClientEarth ”.

Преди дни китаристът на „ Queen ” Браян Мей предложи да бъде проведен нов благотворителен концерт, сходен на „ Live Aid ” от 1985 година Този път обаче за битка с климатичните промени.

А Леонардо ди Каприо, който постоянно е бил угрижен за природата и неведнъж е призовавал международните водачи да извърнат внимание на обстановката в Амазония, подари 5 милиона $ за битка с пожарите.

Ще загасят ли даренията пламъците? Едва ли. Но е ясно, че промените в околната среда ще обиден съвсем всеки аспект от нашия живот и е извънредно време да се събудим!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР