Нено – вън, оставка и затвор – с този вик

...
Нено – вън, оставка и затвор – с този вик
Коментари Харесай

Протестиращи отново поискаха оставката на Нено Димов

" Нено – вън, оставка и затвор " – с този зов пред постройката на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) за следващ четвъртък се събраха природозащитници и симпатизанти на " За да остане природа в България " и " Зелените ".

Различното от до момента беше, че митингът стартира в 12:00 часа, а не както нормално – в 18:30 часа. Освен това началната точка беше друга – постройката на Министерство на околната среда и водите, а не паметника на Патриарх Евтимий.

Събралите се означиха триумф на митингите, защото министър председателят Бойко Борисов е споделил, че притежател на " Юлен " е Цеко Минев. Много значимо е, че господин Борисов направи това " един тип " импровизирано, а желаеме екоминистърът Нено Димов да излезе и да каже публично по този начин ли е, споделиха природозащитниците. И желаеха незабавно оставката на Димов – нещо, което желаят през цялото време на митингите, като го повикаха с крясъци " Нено, слез ".

А Андрей Ковачев разгласи, че Минев изискал да го купи поради подадени правосъдни искове против капиталови планове и добави, че Нено Димов по закон е задължен да знае кой е притежателят на концесионера на ски зоната в Банско - " Юлен " АД. Друг зелен деятел - Петко Ковачев, назова непосредствено Димов " измамник " и изиска от него с документи да покаже кой е притежател на концесионера. Петко Ковачев сподели и, че е подал сигнал до ДАНС, тъй като въз основата на закон за ограниченията против пране на пари би трябвало изпълнителната власт - в лицето на съответните екоминистри, от Долорес Асенова до Нено Димов, да е открила и да знае кой е действителният притежател на концесионера.

Още детайлности прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР