nemzeti1tvПремиерът популист на Унгария не успява да припокрие приказки и

...
nemzeti1tvПремиерът популист на Унгария не успява да припокрие приказки и
Коментари Харесай

Многохиляден протест в Унгария срещу Орбан с искане за по-високи заплати

nemzeti1tv

Премиерът популист на Унгария не съумява да припокрие приказки и действителности, което води до неодобрение от страна на хората. 

Хиляди унгарци, в това число учители и студенти, се включиха в шествие в Будапеща, с цел да стачкуват против държавното управление с искане за по-високи заплати за учителите и ограничение на ускоряващата се инфлация, която подкопава приходите, написа Ройтерс, съобщи България он ер.

Протестиращите, които минаха по мост над река Дунав, носеха плакати с надпис " Орбан се изгуби "  и " Няма учители, няма бъдеще ". Това се случи часове откакто министър председателят даде обещание да резервира икономическата непоклатимост и тавана върху сметките за сила на семействата в миг, когато Европейски Съюз изпада в " икономическа рецесия ".

При последния от поредност антиправителствени митинги участниците обявиха, че държавното управление му е разочаровало учителите, като им е дало нищожни заплати, до момента в който инфлацията, която надвиши 20% през септември и продължава да пораства, става непоносима.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР