Немците от Volkswagen представиха серийна версия на хечбека Golf GTI,

...
Немците от Volkswagen представиха серийна версия на хечбека Golf GTI,
Коментари Харесай

Ето го най-мощния Golf с предно предаване

Немците от Volkswagen показаха серийна версия на хечбека Golf GTI, която към названието си получава приставката Clubsport. Публичната премиера на нововъведението е планувана за след седмица, по време на автомобилното ревю във Франкфурт. Т.нар. хот-хеч е оборудван с двулитров четирицилиндров мотор, екипиран с турбо компресор. След рационализация на мотора обаче мощността му е форсирана до 265 конски сили, което с 35 коня повече от общоприетия Golf GTI. Още нещо забавно, касаещо версията Clubsport е, че тя може в продължение на 10 секунди да развие мощ от над 290 конски сили, което става с помощта на функционалността overboost. Последната се задейства автоматизирано при внезапно натискане на педала на газта. Форсираният мотор на Golf GTI Clubsport може да работи взаимно с шестстепенна механична скоростна кутия или с роботизирана DSG трансмисия с два съединителя и същия брой предавки.

В комбиниране с роботизираната трансмисия Golf GTI Clubsport форсира от 0 до 100 км/ч. за 5.9 секунди, а с механичната същото упражнение се прави за 6 секунди. Максималната скорост на Golf GTI Clubsport е 250 км/ч. Външно "горещия " Golf се отличава по другия си аеродинамичен обвес, включващ напълно нова предна ризница, по-големи въздухозаборници, осъвременен заден дифузьор и друг спойлер. Джантите са 18 или 19 цола и са с друг дизайн.

Още от разликите включват хромирани ауспухни накрайници, тонирани задни светлини и черна лайстна в долната част на вратите. Последната е направена п сходство на първия Volkswagen Golf GTI, слязъл от конвейерите през далечната 1976 година. Вътре седалките са очебийно спортни и са тапицирани с алкантара. Новата версия е направена в чест на 40-годишния празник на Volkswagen Golf GTI и ще се появи на пазарите през 2016 година.

Източник: Fakti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР