Немската театрална трупа Римини Протокол/Rimini Protokoll Студиото за документален театър

...
Немската театрална трупа Римини Протокол/Rimini Protokoll Студиото за документален театър
Коментари Харесай

Немци избират 100 пловдивчани да опишат града

Немската театрална натрупа Римини Протокол/Rimini Protokoll Студиото за документален спектакъл VOX POPULI приготвят спектакъла „ 100% Пловдив “.

Той ще е едно от заключителните събития за закриването на ЕСК и ще е през октомври. Целта е да се направи демографска картина на града със 100 разнообразни пловдивчани.

Спектакълът на немците ще е основан на статистически данни от тях.

Студиото за документален спектакъл към този момент е избрало първия си участник . Според разпоредбите той би трябвало да избере втори в границите на 24 часа, а той пък третия.

Всеки един от тях ще опише на сцената някаква история обвързвана с значим проблем за пловдивчани.

Така ще се получи една огромна поредност от обстановки , отзиви и хора, които съставляват разнообразни демографски групи.

Участниците са определени по пол, възраст, квартал, обществено състояние, фамилен статус, политически пристрастия и така нататък Кастингът продължава няколко месеца, с цел да се реализира оптимално прецизен облик на общността.

„ 100% Пловдив “ е зрелище и за това, което статистиката в никакъв случай няма да може да улови”, настояват самоуверено немските театрали.

Досега планът на спектакъл VOX POPULI е юридически в 35 града по света. Създадено е от актирсата Хелгард Хауг, Щефан Кеги и Даниел Ветцел , които се срещат в Института за Приложни театрални проучвания в Гийсен.

По-късно работят под името Rimini Protokoll /Римини Протокол .

Те са едни от водачите и основоположници на театрално придвижване, известно като „ Reality Trend ”.

Трупата трансформира в пърформанс годишното заседание на акционерите на Daimler през 2009 г, а през 2008 основават 100% Stadt (100% град) със 100 статистически представителни поданици на градове като Берлин, Цюрих, Лондон, Мелбърн, Копенхаген и Сан Диего.

Театърът има по 3-4 огромни плана всяка година от 2002 до момента. Издал е и 19 аудипиеси. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР