Немската театрална трупа Римини Протокол/Rimini Protokoll и Студиото за документален

...
Немската театрална трупа Римини Протокол/Rimini Protokoll и Студиото за документален
Коментари Харесай

Авангарден театър Римини Протокол рисува със 100 самодейци

Немската театрална натрупа Римини Протокол/Rimini Protokoll и Студиото за документален спектакъл VOX POPULI приготвят спектакъла „ 100% Пловдив “. Той ще е едно от заключителните събития за закриването на ЕСК и ще е през октомври. Целта е да се направи демографска картина на града със 100 разнообразни пловдивчани.

Спектакълът ще е основан на статистически данни от тях. Студиото за документален спектакъл към този момент е избрало първия си участник. Според разпоредбите той би трябвало да избере втори в границите на 24 часа, а той пък третия. Всеки един от тях ще опише на сцената някаква история, обвързвана с значим проблем за пловдивчани. Така ще се получи една огромна поредност от обстановки, отзиви и хора, които съставляват разнообразни демографски групи.

Участниците са определени по пол, възраст, квартал, обществено състояние, фамилен статус, политически пристрастия и така нататък Кастингът продължава няколко месеца, с цел да се реализира оптимално прецизен облик на общността. „ 100% Пловдив “ е зрелище и за това, което статистиката в никакъв случай няма да може да улови ”, настояват самоуверено немските театрали.

Досега планът на спектакъл VOX POPULI е юридически в 35 града по света. Създадено е от актрисата Хелгард Хауг, швейцареца Щефан Кеги и Даниел Ветцел, които се срещат в Института за Приложни театрални проучвания в Гийсен. По-късно работят под името Rimini Protokoll/Римини Протокол. Те са едни от водачите и основоположници на театрално придвижване, известно като „ Reality Trend ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР