Немската стартираща компания Lilium обяви в четвъртък първия полет на

...
Немската стартираща компания Lilium обяви в четвъртък първия полет на
Коментари Харесай

Немска фирма подготвя електрическо безпилотно въздушно такси

Немската започваща компания Lilium разгласи в четвъртък първия полет на своя напълно електрическо безпилотно въздушно такси, за което се надява да влезе в приложимост в разнообразни градове по света " до 2025 година ". Прототипът с пет места може да се надпреварва в цялостно с съперници небе,, защото други започващи компании и колоси като Airbus, Boeing или Uber също размишляват над своите планове - предвид на трансформирането на градския превоз


Но при задвижвните от ротори машини на съперниците, които оферират единствено стеснен диапазон, Lilium счита, че неговото създание в реактивен жанр ще се отличава съществено.

Докато може да се издига отвесно като хеликоптер, новото такси има крила за водоравен полет, позволявайки му да развива оптималната скорост от 300 километра в час и обсег от 300 км.

Моделите на Airbus и Boeing имат обсег до 80км.

Контролираният от земята тестов автомобил, основан в Бавария, в началото излетя в Мюнхен при започване на май - макар че Lilium не споделя тъкмо какъв брой време е прокиснал във въздуха.

По думите на Леандро Бигарела, началник на теста на Lilium, машината се е държала добре и е реагирала както би трябвало.

Петместното въздушно такси следва по петите своя двуместен предходник, който сполучливо полетя през 2017 година.

Lilium се надява да предложи услуга " въздушно такси по поръчка " в " разнообразни градове по света до 2025 година ", като тестванията стартират по-рано.

Вярвайки, че ще се сблъскат с " претенции градският въздушен превоз да е спокоен, безвреден и екологично положителен, " компанията ще предложи приложение, което да разреши на пасажерите да намерят околните площадки за кацане при полет, който съгласно тях ще бъде " съпоставим по цена с такси, само че четири пъти по-бърз ".

Предлагането на по-голяма кабина от съперниците е от основно значение, с пет места за " спестовност, която просто не можете да постигнете с две места ", сподели съоснователят и основен изпълнителен шеф на компанията Даниел Виганд.

Но основаната в Съединени американски щати Асоциация за авиационна промишленост предвижда през март, че с бъдещия изкуствен интелект при контрола, новото транспортно средство " ще бъде част от ежедневните пътувания " до 2050 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР