Немислимо е да имаме претенцията за геополитически фактор, ако преди

...
Немислимо е да имаме претенцията за геополитически фактор, ако преди
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Референдум за Северна Македония не е правилен подход

Немислимо е да имаме претенцията за геополитически фактор, в случай че преди този момент не сме в положение да интегрираме популацията от района. Това съобщи Илхан Кючюк, евродепутат от Движение за права и свободи, съпредседател на Партията на европейските либерали АЛДЕ, в предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “.

Заявката на френския президент Макрон да посредничи в връзките сред България и Северна Македония една по-ангажирана позиция на страната, която ръководи Съвета на Европейския съюз, означи евродепутатът.

„ Разбира се, президентът Макрон като един от огромните водачи в действителност е, дръзвам да кажа, един от хората, които се утвърди като водеща фигура в Европейския съвет, има уговорката и към политиката по разширение “, добави той.

Референдум за Северна Македония не е верен метод, безапелационен е Илхан Кючюк.

" Един референдум несъмнено би имал подобен излаз, а точно прекъсване на добросъседските връзки, основаване на спомагателни бариери и заковаване на една позиция – аз съм на единия бряг, вие сте на другия бряг. И какво като не ни свързва нищо общо? Просто си стоим на двата бряга и се гледаме, и не се разбираме. Това ли желаеме да имаме със Северна Македония? Аз не мисля, че това е верният метод.

„ Ако желаеме да предизвестим неговия отговор, тъй като социологически изследвания – 80%, и по метода, по който се показва тематиката в България, то е ясно, няма потребност за какво да се организира референдум. Аз мога да дам и други образци за референдум – примерно в случай че желаеме да сложим въпроси, които са в ущърб на малцинството в България се гласоподава по метода, по който мисли, че е вярно. Това наложително вярно ли е за българската народна власт? “, уточни евродепутатът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР