Нелоялна конкуренция и корупцията са двете основни причини за проблемите,

...
Нелоялна конкуренция и корупцията са двете основни причини за проблемите,
Коментари Харесай

Татяна Дончева във Варна: Нелоялната конкуренция и корупцията са двата основни проблема на част от земеделските производители!

 Нелоялна конкуренция и корупцията са двете съществени аргументи за проблемите, с които се сблъскват микро и дребните аграрни производители във Варненския район. 3-4 прекомерно огромни компании, главно производители и изкупвачи на зърно, основават нелоялната конкуренция и дефинират изискванията за изкупуване на земеделската продукция в района. Това съобщи лидерът на листата на коалиция " Изправи се БГ! Ние идваме! “ за Варна Татяна Дончева след среща с представители на микро и дребните аграрни производители.

Земеделските производители желаеха още да се разиска опцията посредством смяна в нормативната уредба да се ограничи размера на притежаваната земя. Така съгласно тях ще се усили конкурентоспособността и ефикасното култивиране на земеделските площи.

Много съществено беше наранена тематиката за ръководството на Ковид рецесията, имунизацията и зелените документи. От диалозите с хората стана ясно, че популацията е разграничено на три съществени групи. Първата отхвърля пандемията и отхвърля да одобри рисковете от възможна болест. Във втората група влизат хора, които към този момент са се ваксинирали. Последната група включва хора, които имат потребност от спомагателна информация и консултация с здравно лице преди да вземат решение, само че персоналните им лекари отхвърлят да поемат отговорност.

" През идващите няколко дни ще обсъдим дружно с представители на Министерство на здраве  опазването, БЛС, Червения кръст и РЗИ и опцията за основаване на информативен център, който да обработва запитванията на жителите и да ги препраща към съответните експерти за отговор. Според мен обаче тук ще би трябвало да има детайл на доброволчество от страна на медицинските лица “, добави още Татяна Дончева.

Освен проблемите в българското земеделие по време на срещата бяха разисквани още опцията за основаване на държавното управление в идващия парламент и ролята на " Изправи се БГ! Ние идваме! “.

По-късно Татяна Дончева се срещна с ръководителя на инициативния комитет за Варна на кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова – проф. Анелия Клисарова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР