Нелегалният превоз на пътници да бъде криминализиран, предложиха депутати от

...
Нелегалният превоз на пътници да бъде криминализиран, предложиха депутати от
Коментари Харесай

До 10 години затвор за нелегален превоз

Нелегалният транспорт на пасажери да бъде криминализиран, предложиха депутати от разнообразни парламентарни групи. Затвор от 3 до 10 години заплашва всеки, който без позволение, регистрация или лиценз, прави транспорт.

Наказанията са били контрактувани от превозвачите с премиера Бойко Борисов на среща с съществена точка за понижаване на обсега на тол системата. За налагане освен на санкции превозвачите упорстваха от години, само че едвам в този момент влизат в Народното събрание.

От 3 до 5 години и конфискация на МПС-то ще бъде глобата за нарушителите, които правят транспорт без позволение, регистрация или лиценз. Упоменато е, че лиценза може да е издадено и по правилник на европейска институция.

Още по-сурово, с отнемане от независимост от 5 до 10 години, само че и санкция от 5 до 10 хиляди лв., ще бъдат наказвани провинилите се, в случай че получават от активността си и обилни непозволени приходи.

Записано е, че съдът може да постанови и конфискация на част или цялото имущество на дееца. Същото наказване може да отнесат и сговорили се „ незаконни превозвачи “, в случай че фалшифицират документ.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР