Нелегални емигранти бяха открити в хладилен камион в Северна Гърция.

...
Нелегални емигранти бяха открити в хладилен камион в Северна Гърция.
Коментари Харесай

Българска връзка при хладилния камион с мигранти, заловен в Гърция?

Нелегални емигранти бяха открити в хладилен камион в Северна Гърция. Според информация на " По света и у нас " камионът е с български регистрационен номер. Задържаният водач е грузинец. Емигрантите са невредими.

Йоана Миланова с детайлностите.


41 мигранти, натъпкани в хладилното помещение на камион бяха открити при рутинна полицейска инспекция. За техен шанс хладилната апаратура не е била включена. Седем от избавените са откарани в болница с дихателни проблеми, останалите са в устойчиво положение.

Шофьорът е грузинец. Той е арестуван на пункт за заплащане на пътни такси при град Ксанти. Негов сателит в кабината от Турция е избягал и се търси.

От фрагменти на гръцки медии ясно се вижда, че камионът е с българска регистрация - пазарджишка. Според наши източници, камионът е регистриран на името на транспортна компания.

Търговският указател обаче демонстрира, че компаниите с такова име в България са две - в Пазарджик и в София.

Собствениците на пазарджишката компания отхвърлиха камиона да е техен.
- Нямаме хладилници, на първо време.- Нямате хладилна техника, по този начин ли?- Не.- Просто съответствува името на компанията, по този начин ли?- Точно по този начин.
Препратиха ни към другата компания с това име. Потърсихме адреса в София. Според Търговския указател компанията е записана в жилищен блок в квартал " Илинден ". На адреса обаче не дава отговор никой

На въпросите на Българска национална телевизия, от Министерство на вътрешните работи импровизирано обявиха, че с проблема се занимават гръцките управляващи и у нас не могат да ни дадат информация за този случай.
 41 мигранти бяха открити живи в хладилен камион в Северна Гърция 41 мигранти бяха открити живи в хладилен камион в Северна Гърция
41 мигранти, множеството от Афганистан, бяха открити живи в хладилен камион при рутинна полицейска инспекция в Северна Гърция. 7 от избавените са откарани...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР