Нелегалната миграция е един от най-дискутираните въпроси в България и

...
Нелегалната миграция е един от най-дискутираните въпроси в България и
Коментари Харесай

„За“ и „против“ незаконните мигранти в България: Предизвикателства и перспективи

Нелегалната миграция е един от най-дискутираните въпроси в България и Европа през последните години. С променливата геополитическа конюнктура и възходящите спорове и стопански неравенства по света, от ден на ден хора се насочат към Европейския съюз в търсене на по-добър живот.

България, като външна граница на Европейски Съюз, заема основна позиция в ръководството на миграционните потоци. Въпреки че незаконните мигранти постоянно търсят да преминат през страната ни в вяра да доближат до Западна Европа, техният престой в България поражда редица провокации за българското общество.

Хуманитарният аспект е най-важният мотив в поддръжка на незаконните мигранти. Международните конвенции и човешките права задължават страните да дават отбрана и заслон на хора, избягали от война и гонене. Освен това, незаконните мигранти могат да предложат стопански облаги, като запълнят ниши в пазара на труда, които локалното население постоянно заобикаля. Културното обогатяване е различен положителен аспект, внасящ нови вероятности и подтикващ междукултурния разговор.

Сигурността и публичният ред са съществени терзания, свързани с незаконната миграция. Липсата на регулация и надзор усилва риска от престъпност и тероризъм . Натискът върху публичните запаси е също забележителен, защото непланираното повишаване на популацията може да докара до претъпканост на обществени услуги като опазване на здравето и обучение. Икономическите последствия , в това число евентуалното угнетяване на заплатите и изискванията на труд за локалното население, са различен значим аспект. Освен това, проблемите със обществената интеграция могат да доведат до обществено изключване и напрежение сред мигрантите и приемащата общественост.

Припомняме ви, че от партия Вътрешна македонска революционна организация оповестиха, че. От партията подчертаха и за съглашението с Австрия, подписано от българските министри Денков и Габриел, което по думите на Вътрешна македонска революционна организация към този момент дава негативни резултати за страната.

Политическата организация подлагаха на критика и неналичието на връзка и хипотетичната политическа уместност, която би могла да пречи на ефикасното реагиране в сходни обстановки.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР