Некоординираното затваряне на граници в Европа поставя под риск доставките

...
Некоординираното затваряне на граници в Европа поставя под риск доставките
Коментари Харесай

Стоки от първа необходимост са блокирани по границите на Европа


Некоординираното затваряне на граници в Европа слага под риск доставките на артикули от първа нужда. Това предизвестиха от транспортния отрасъл в България.

В момента на редица места по границите има километрични опашки от тирове, поради засилените ограничения от ковид и прекосяването им може да отнеме и дни.

Ситуацията е динамична, мени се с часове и неналичието на единна европейска онлайн платформа, която да дава настояща информация какво се случва в действително време затруднява транспортният отрасъл. Това сподели пред Mediapool Йордан Арабаджиев, ръководител на Съюза на интернационалните превозвачи.

Затова по предложение на България идната седмица следва провеждането на ексклузивен съвет на министрите на превоза в Европейски Съюз. Един от въпросите, който ще се дискутира, е обезпечаването на директни коридори без изчакване за тировете, пренасящи артикули от първа нужда, с цел да няма празни лавици по магазините, уточни Арабаджиев.

Транспортният министър Росен Желязков удостовери пред Mediapool, че следва такава среща, която ще се организира в сряда посредством видеоконферетна връзка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР