Неконтролируемата любов към десертите лесно се обяснява с химически процеси.

...
Неконтролируемата любов към десертите лесно се обяснява с химически процеси.
Коментари Харесай

Седем важни причини да се откажете от сладкото

Неконтролируемата обич към десертите елементарно се изяснява с химически процеси. Човешкият мозък обича сладкото, тъй като с тяхна помощ глюкозата бързо навлиза в тялото, което води до производството на серотонин, хормонът на щастието.

С други думи, с помощта на сладкишите тялото изпитва наслаждение и желае да се повтаря още веднъж и още веднъж. Ето по какъв начин личният ни мозък ни тласка в капан. Прекомерното количество захар в храната утежнява цялостното богатство и е нездравословно за здравето.

Ще проучваме в детайли аргументите, заради които си коства да понижим консумация на сладкиши.

Теглото се възстановява

Най-очевидната причина за отвод от сладки неща е загубата на тегло. Всички типове кифлички, шоколад и бонбони са източник на непотребни калории. Изядената торта бързо ще ви даде чувство за задоволеност и задоволство заради внезапен скок в кръвната захар. След малко време обаче още веднъж ще ви се прииска да хапнете нещо сладко. Това е циничен кръг, който може да докара до преяждане или затлъстяване.

Ако изключите сладкишите от диетата, зависимостта от храната ще изчезне и непотребните килограми последователно ще стартират да изчезват. Като здравословна закуска е по-добре да изядете шепа ядки или да изпиете чаша кефир.

По-красива и свежа кожа

 Седем значими аргументи да се откажете от сладкото

Прекомерната консумация на сладкиши постоянно е причина за нездрава кожа, тъмни кръгове под очите и акне. Това е по този начин, тъй като захарта предизвика инфектиране в организма, което способства акне.

Твърде доста захар също води до понижено произвеждане на хиалуронова киселина и дехидратация. Поради това себумът стартира да се създава по-интензивно и порите се запушват. Премахвайки сладкото от менюто си, ще забележите позитивни промени по кожата след две до три седмици.

Ще се усъвършенства работата на храносмилателния тракт

Десертите и сладкишите са доста сложна за мелене храна. За цялото наслаждение, което получава нашият мозък, стомашно-чревният тракт би трябвало да заплати. Голямо количество захар има неприятен резултат върху чревната микрофлора.

Ако не можете без сладкиши, тогава е по-добре да ядете пресни плодове. Те съдържат фибри, които са потребни за храносмилането. Стомахът несъмнено ще ви благодари.

Намалете риска от заболяване

 Седем значими аргументи да се откажете от сладкото

Злоупотребата със захар е нездравословна за цялото тяло. Захарта може да отключи развиването на диабет, кариес, чернодробна и бъбречна непълнота. Затлъстелите хора са по-склонни да имат сърдечни болести. За да сте сигурни и здрави, би трябвало деликатно да наблюдавате диетата си.

Сънят ще стане по-спокоен

Изненадващо, избягването на сладкиши може да ви помогне да спите добре! Оказва се, че захарта с изключение на серотонина, способства и за производството на кортизол, хормон на напрежението. Може да аргументи унесеност денем и бодърствуване през нощта. Освен това без сладкиши е доста по-лесно да контролирате храненето си и да не преяждате. Това значи, че за организма ще бъде доста по-лесно да смила вечерята и да се концентрира върху почивката на нервната система.

Подобрява паметта и концентрацията

 Седем значими аргументи да се откажете от сладкото

За да презаредим мозъка, постоянно пием сладостен чай или ядем бонбони. Помага, само че резултатът е доста временен, и то в дълготраен проект и не напълно потребен. Захарта в огромни количества нарушава връзките сред мозъчните кафези, понижава концентрацията и даже притъпява способността за учене.

Когато е мъчно да се концентрирайте върху нещо, би трябвало да ядете пресни билки и листни зеленчуци: магданоз, кориандър, копър, рукола или спанак са страхотни. Изберете алена риба и орехи, с цел да подобрите паметта.

Настроението ще бъде устойчиво

Когато глюкозата навлезе в кръвта, тя покачва равнищата на инсулин, като по този метод генерира сила. Но това не трае дълго и тогава се появява отмалялост. Поради такива неочаквани скокове тялото изпитва стрес, провокирайки тревога и нервност. За да избегнете това, яжте по-сложни въглехидрати. Те ще се усвояват по-бавно, само че ще дават сила за по-дълъг интервал, а настроението ще остане отмерено.

В умозаключение прибавяме, че при обикновено тегло не е нужно да се отказвате вечно от сладкиши, задоволително е да ограничите количеството им и постоянно да ги замествате с нещо по-полезно. Например, пресните плодове също са сладки, само че са доста по-полезни от бисквити или вафли.

Внимавайте за диетата си и бъдете здрави!

А в този момент вижте нашите оферти за сладкиши без захар или пък изберете подобаващата за вас от рецептите за диабетици.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР