Некоалицията има трима кандидати - Васил Терзиев, Вили Лилков и

...
Некоалицията има трима кандидати - Васил Терзиев, Вили Лилков и
Коментари Харесай

Иван Таков: Основната ни задача е да не допуснем ”Сглобката” да се възпроизведе в София

" Некоалицията има трима претенденти - Васил Терзиев, Вили Лилков и следва да научим кой е изборът на ГЕРБ, сподели Иван Таков. - Ние не им имаме вяра. Те се вършат на съперници сега, само че всички добре знаем, че това е единствено спектакъл. Лош спектакъл, който цели още веднъж да излъже гласоподавателите, с цел да им дадат те гласа си на 29-ти октомври. А по-късно по познатия ни към този момент сюжет ще се прегърнат и ще създадат Сглобката и в София. Това към този момент сме го виждали и знаем какво следва ".

 

Председателят на Българска социалистическа партия - София беше безапелационен, че тримата десни претенденти за кметове на столицата съставляват статуквото, макар предизборните им напъни да се отрекат даже от себе си в името на огромната им цел. " София им е извънредно значима, с цел да продължат да печелят от нея. И няма да се посвенят грозно да употребят нито националната реликва " Трети март ", нито Паметника на Съветската войска, страж на историческата истина за успеха над хитлерофашизма през Втората международна война, нито даже да се отрекат от своите жанр и татковина ", добави той и продължи: " София обаче е извънредно значима и за нас. За да дадем вероятност и бъдеще на всеки един човек в града ни. За да покажем, че демократичният град би трябвало да бъде ръководен посредством правилата на свободата, справедливостта и солидарността. За да отстоим правото на всеки жител да бъде свободен от унизителни зависимости и боязън. Да потвърдим, че това може да стане единствено с повече обществена сигурност. Със правдивост в разпределението на публичния запас и еднакъв достъп до публичните богатства за всички. Със взаимност сред мощните и слабите, сред тези, които имат, и тези, които нямат, сред центъра и кварталите. Защото за нас градът не е пазар. А публичните богатства не са стока, от която да печелят определени, близки до градската власт, предприемачи ".

 

Лидерът на Българска социалистическа партия - София уточни и всички провали на досегашния кмет Йорданка Фандъкова и на ГЕРБ в столицата. " Нека да го кажем напълно ясно и непосредствено - дългогодишното ръководство на кмета Фандъкова трансформира Столична община в сергия, а публичните богатства - в стока, съобщи Иван Таков. - Управлението на ГЕРБ в София ще остане в историята, белязано от редица грандиозни провали. Те пробват сега да скрият тези провали посредством разпалването на идеологически кавги. Ние обаче ги знаем, а жителите на София ги усещат ежедневно ".

 

Сред най-големите неуспехи на ръководството на ГЕРБ в столицата ръководителят на Българска социалистическа партия - София уточни оползотворяването на обществения запас и най-много на капиталовата стратегия, системата на ръководство на дейностите по чистотата и на отпадъците, на общинските сдружения " Топлофикация ", " Чистота Искър ", " Софекострой " и ЦГМ, градоустройството, трафикът и паркирането и зелената система.

Иван Таков прикани делегатите на Конференцията да работят в предизборната акция по този начин, че да запазят образа на социалистическата партия. " Поставяме си обаче и още една, доста по-важна, идеологическа задача в тази акция - да си върнем от десницата разбирането за това какво е народна власт, съобщи той. - Демокрация е ръководство на непривилегированото болшинство. Постигането на тази цел е извънредно значимо за бъдещето както на лявото, по този начин и на Българска социалистическа партия. Трябва да покажем, че демокрацията не е просто избори и процедури. Защо това е значимо?

 

Защото по този метод ще променим дневния ред на десницата, ще си отворим опция да приказваме с повече хора и да усилваме прогресивно поддръжката си ".

 

Иван Таков беше безапелационен, че изборът на подобаващ претендент за кмет на София и основаването на необятна локална лява коалиция са методите, по които социалистите ще се опитат да решат натрупалите се в последните години проблеми. " Ваня Григорова, в качеството си на изявен синдикален деятел, може да ни отвори солидна външна страна и опция да стигнем до разнообразни обществени групи. Присъствието й в общата листа за общински съветници би донесло гласове, които ние другояче няма по какъв начин да получим сега, сподели още той. - Широката коалиция ще ни разреши да обединим левия избор в София и ще ни направи по-силни. Има и още нещо, доста значително. Някакво обединяване вляво по този начин или другояче все в миналото ще се случи. И Българска социалистическа партия не трябва да изпуска самодейността в този развой ".

 

Иван Таков стартира политическия си отчет с реверанс към Стратега и идеолог на социалистическата партия Александър Лилов, чиято 90-та годишнина от рождението беше на 31-ви август.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР